Zijn antioxidanten gevaarlijk?

09-02-2020

Antioxidanten zijn vitamines, mineralen en enzymen die de schadelijke werking van teveel vrije radicalen in ons lichaam tegen kunnen gaan en neutraliseren.

Vrije radicalen zijn agressieve stoffen in ons lichaam die onze cellen en weefsels beschadigen, wat celveroudering, aderverkalking, collageenafbraak en ontregeling van onze celdeling veroorzaakt. 

Op lange termijn kunnen deze vrije radicalen ziektes zoals kanker en hart-en vaatziekten veroorzaken.

Ze ontstaan niet alleen door processen die in ons lichaam plaatsvinden, maar eveneens door roken, straling, stress of te lang in de zon te zitten.

Antioxidanten zijn een verzamelnaam voor verschillende gezonde stoffen, namelijk betacaroteen (provitamine A), de vitamines C en E, selenium en bioactieve stoffen dewelke aanwezig zijn in groenten en fruit. 

Antioxidanten gaan de afbraak van cellen in het lichaam tegen, waardoor ze ons lichaam beschermen tegen kanker en hart-en vaatziekten en onze huid en hersenen tegen veroudering.

Eet dus voeding waarin veel antioxidanten zitten ! 

Enkele voorbeelden : broccoli, mango's, abrikozen, kiwi's, olijfolie, groene sla, rauwe rode bieten, mandarijnen, avocado's, roggebrood, asperges, rozijnen, kersen, pure chocolade, vlierbessen, walnoten, hazelnoten, cashewnoten, blauwe bessen, frambozen, amandelen, ...

Tot slot!

 Antioxidanten  zijn dus niet gevaarlijk

Veel Succes!

Heb je hulp nodig om af te slanken? Of wil je aan de slag met je levenswijze?

Neem contact op en Profiteer NU van een GRATIS kennismakingsgesprek.

Het Slanklijners Team vindt het altijd fijn als je een reactie achterlaat. 

LAATSTE BERICHTEN IN ONZE BLOG

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!