Welke inzichten brengt Eckhart Tolle

05-07-2020

Wie is Eckhart Tolle?


Eckhart Tolle is een vrije mens. Wat ik daarmee bedoel? Ik bedoel dat hij niet vasthangt aan een bepaald geloof, een bepaalde overtuiging, maar dat hij toch mensen kan helpen met het zoeken naar innerlijke rust en vrede. Je kan Eckhart Tolle toch linken aan Mindfulness door zijn focus op het nu. Zoals je misschien al in mijn vorige blogs hebt gelezen, wordt bij Mindfulness vaak de focus gelegd op het nu en het bewust zijn. Wel, dit is net waar meneer Tolle ook voor staat.

Hij wil duidelijk maken dat je je denken niet bent. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar daarmee bedoelt hij dat er duidelijk gemaakt moet worden dat hoe je denk niet altijd verklaart hoe je in elkaar zit. De realiteit wijkt vaak af van hoe je denkt dat het zal lopen. Door vast te zitten in je gedachten heb je soms al allerlei rampscenario's in je hoofd, zonder dat dit nodig is.

Meneer Tolle wil jou helpen focussen op het nu. Blijf niet vast in het verleden, ga niet al piekeren over de toekomst, want je kan aan niets iets veranderen. Het enige wat moet veranderen is jouw mindset rond die onderwerpen. Wanneer je focust op het nu, zal je volgens Eckhart Tolle een contact kunnen hebben met jezelf, met wie je echt in essentie bent. Op die manier gelooft hij dat het kan leiden tot je spiritueel ontwaken. Wees je bewust van alles rondom je, zo zal je komen tot een zelfrealisatie.

Wat doet Eckhart Tolle?


Volgens meneer Tolle zijn er verschillende manieren te ontwaken uit je slaap van het verleden en toekomst zodat je kan wakker worden in het nu. Alleen op die manier kan je afgestemd zijn op het leven. Dit klinkt misschien allemaal wat wazig voor jou, maar laat het me je even uitleggen, zo zal je zien dat het eigenlijk gaat over logische stappen. Ze zijn ook haalbaar in je leven, dat beloof ik je!

1: Leer te accepteren

Niet altijd alles zit mee, dat zal je wel al ondervonden hebben. Je komt te laat, je gsm is plat, je bent vergeten te bellen naar bepaalde personen... Stop met alleen daarmee bezig te zijn. Denk niet aan wat er net zo negatief aan is, maar leer accepteren dat nooit alles perfect zal zijn en dat het ook ok is. Zo zal je tot innerlijke vrede komen en zal je hulp sneller zien aankomen en beter kunnen accepteren. Niemand is perfect, en eigenlijk verwachten niet alle mensen dat van je. Je bent tenslotte maar een mens.

Leer te genieten

Wow, gisteren ben ik naar de cinema gegaan, dat was zalig! Morgen ga ik naar een cafeetje, en volgende week vertrek ik op vakantie! Allemaal heel leuk, maar wat ben je nu aan het doen? Kan je daar ook van leren genieten? Niet druk zijn met wat komt en gaat, maar met wat er NU is. Ook al gaat het om de afwas doen, leer te genieten van de mogelijkheden die je hebt en probeer overal eens bewust bij stil te staan. Zo zal je zien dat er veel meer is om van te genieten dan je oorspronkelijk zou denken.

Leer enthousiast te zijn

Neem het leven in handen. Breng iets nieuws in de wereld, denk na over wat er allemaal is om van te genieten en wees hier dan ook enthousiast over. Je bent betrokken bij wat er allemaal rondom je gebeurt, zalig toch. Laat dit je levendig voelen en gebruik je energie op een positieve manier. Weet dat je niet altijd enthousiast moet zijn, dat is heel moeilijk, maar probeer er het beste van te maken!

Boeken van Eckhart Tolle


Zijn bestseller en misschien meest bekende boek is 'De kracht van het Nu'. Dit boek focust op het NU en hoe jouw focus daarop kan leiden tot een leven vol liefde, geluk, creativiteit en innerlijke stilte. 

Het boek leert je op welke manieren je jouw ego kan laten varen om zo minder mentale pijn of last te hebben. Je kan zo vrede vinden in wie je bent en dit gebruiken om een goed leven te leiden. We zijn meer volmaakt dan we denken. Wanneer ik dit boek las, merkte ik dat alles normaal is. Alles kan geaccepteerd worden, iedereen is anders, iedereen is ok. Het leven kan heel open zijn en relaties kunnen je helpen met een goed leven vol liefde.

Een nieuwe aarde is een ander boek dat mij altijd gefascineerd heeft. Het boek kijkt op een manier naar spirituele waarden die heel erg overeenkomen met Mindfulness. Het draait niet allemaal om jezelf en al je zorgen, maar je kan dit loslaten en genieten van het leven op een bewuste manier. Hij vertelt ons dat we meer rondom ons moeten kijken en ons bewust moeten zijn van alles wat er ons ons gebeurt, alleen zo zullen we op een geaccepteerde manier in het leven kunnen staan. Hij leert ons dat het denken allemaal in ons hoofd begint en we dat gemakkelijk kunnen aanpakken. Zeker het lezen waard!

Een laatste boek waar ik het over wil hebben is 'de stilte spreekt'. Het is een boek waarbij ik vond dat de tekst gewoon alles gaf van uitleg en gewoon het werk deed voor mij. Vanaf het moment dat ik zijn inzichten kon lezen, had ik het gevoel dat ik mijn leven ging aanpakken en op een positieve manier wilde veranderen. Hij blijft focussen op het NU en dat het zo belangrijk is dat we daarin leven. 

De stilte rondom ons moeten we toelaten en proberen te ontrafelen. Alleen zo zal er een diepere betekenis zijn van het NU en jouw leven volgens hem. Zo een interessante visie en zeker een aanrader!

Mindfulness leren?


Mindfulness kan je niet zomaar leren. Het is iets dat vanuit jezelf moet komen en alleen als je je op jezelf kan focussen, zal je zien dat je een bewuster leven kan leiden.

Wil jij gaan stress gaan verminderen met meditatie? Lijkt het jou wel iets om dat middels een online cursus te gaan doen? Dan is de online Mindfulness training absoluut aan te raden. Deze training is uitgebreid opgesteld, heeft een bewezen werking en is ook nog eens voordelig geprijsd.

Door deze eigenschappen zou óók jij in staat moeten zijn om met deze online training stress te gaan verminderen. Veel mensen zijn je al voor gegaan, waardoor zij nu een stuk gelukkiger & rustiger kunnen leven. Lijkt jou dat ook iets? Kijk jij ook uit naar innerlijke rust en geluk? Dan hoef je eigenlijk maar één ding te doen: je direct aan te melden voor de Mindfulness online training!

.