Mindfulness: wat leer je van mindfulness?

31-03-2022

Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.

Voornamelijk voor de mentale gezondheid. Je kunt last krijgen van stress, spanningen en je loopt jezelf voorbij. Een burn-out kan bijvoorbeeld op de loer liggen. Hoe krijg je de aandacht terug naar jezelf en naar het moment? Dat kan met mindfulness. In dit blogbericht bespreken we wat je leert van mindfulness en hoe het in zijn werk gaat.

Lees het blogbericht helemaal tot het eind en ontdek of mindfulness iets voor jou kan betekenen. 

Wat leer je van mindfulness?

Heb je je nog niet verdiept in mindfulness? Dan kan het lastig zijn om je hier iets bij voor te stellen. Je twijfelt aan de effectiviteit en aan wat het zou kunnen betekenen. Toch kan ik je verklappen dat je veel kunt leren van mindfulness. Wat kun je hiervan leren? Een vraag die je graag beantwoord zou willen hebben.

Mindfulness leert je je focus te verleggen. Je focust je niet meer op alles wat aandacht van je vraagt, maar op wat je aandacht wilt geven - namelijk jezelf. Daarbij krijg je effectieve handvaten. Handvaten die je helpen te ontspannen en terug te keren naar jezelf.


Je keert terug naar je onderbewustzijn en naar je geest. Tijdens het beoefenen van mindfulness kun je gericht kijken naar gedachtes, gevoelens en emoties. Dit geeft je nieuwe inzichten en dat maakt dat je negatieve patronen kunt doorbreken. Je kunt stellen dat je tijdens mindfulness veel leert over jezelf.  

Waarom beginnen met mindfulness?

Wat je kunt leren van mindfulness, is je inmiddels duidelijk geworden. Deze leerpunten trekken je wellicht nog niet helemaal over de streep. Het is goed voor te stellen dat je wat meer overtuiging nodig hebt hiervoor.

Toch kan het veel voor je betekenen. De redenen hiervoor kun je vrij breed trekken. Waarom je zou moeten beginnen met mindfulness? Dat is om het volgende:

  • Je ervaart stress en je wilt het stressniveau effectief laten dalen
  • Je ben toe aan wat aandacht voor jezelf
  • Je maakt je veel zorgen over de dag van morgen, volgende week of zelfs van volgende maand
  • Je wilt heftige gebeurtenissen verwerken en een plek geven
  • Je slaapt slecht en wilt hier iets aan doen
  • Je kunt je aandacht moeilijk bij de dagelijkse activiteiten houden
  • Je merkt dat voorgaan de therapieën niks hebben opgeleverd. Je zoekt naar iets effectiefs.

Je kunt de indruk krijgen dat mindfulness alleen geschikt is voor stressvolle periodes en gebeurtenissen. Begrijpelijk, maar het tegendeel is waar. Ook als je geen mentale problematiek ervaart, kun je gewoon met mindfulness starten. Ontspannen is tenslotte nooit verkeerd. Toch? 

Kan mindfulness helpen bij een burn-out?

De hoge druk van de maatschappij doet niet iedereen goed. Mentale problematiek kan het gevolg zijn. Langdurige stress kan zijn weerslag hebben op jou persoonlijk. Een burn-out zou in dit geval op de loer kunnen liggen. Het hoeft niet. Maar het kan wel.

Mindfulness kan veel betekenen bij een burn-out. Voornamelijk omdat je leert te ontspannen. Daarbij kun je kritisch naar jezelf kijken - zowel naar je gedachten en gevoelens, als naar omliggende gebeurtenissen. Dit kan helpen bij de verwerking en het herstel. 

Mindfulness leren? Meld je aan voor mijn training

Mindfulness vraagt de nodige oefeningen. Zeker als je langere tijd onder stress of druk hebt gestaan, ben je hier niet zomaar vanaf. Dit is een proces dat geduld en oefening vraagt. Wil je beginnen met mindfulness? Laat dan je begeleiden.

Wil jij je laten begeleiden en mindfulness leren? Bij dezen bied ik je mijn persoonlijke training aan. Hierbij gaan we samen aan de slag. Ik geef je 1-op-1 begeleiding. Na de training ben je in staat mindfulness zelfstandig toe te passen. Dit biedt je de mogelijkheid om altijd en overal te kunnen ontspannen. 

Conclusie - Ook jij kunt mindfulness leren!

Je kunt veel leren van mindfulness - tips and tricks die in iedere situatie kunt toepassen. Maar wát leer je dan van mindfulness? Dat heb je in dit blogbericht kunnen lezen.

Ervaar jij het tegenovergestelde van stress en heb je alles goed op een rijtje? Ook dan kun je veel van mindfulness leren. Mochten de beschreven situaties niet op jou slaan of herkenbaar zijn, sla mindfulness dan niet direct af. Alsnog kan het veel voor je doen.

Mocht je mindfulness willen leren, laat je dan begeleiden. Het is een proces waarbij je begeleiding en oefening nodig hebt. Meld je vandaag nog aan voor mijn training. Hier gaan we samen aan de slag. 

Vraag hier meer info !

Laatste berichten in onze blog

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.

De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.