Wat iedereen moet weten over Mindful wandelen

09-12-2019

Kan jij Mindful wandelen?


Heb jij dat soms ook, dat je hoofd vol gedachten zit en je niet weet wat je ermee kan doen? 

Voor mij helpt het dan om te gaan wandelen of bewegen. Niet zomaar bewegen. Ik kies ervoor om Mindful te bewegen

Lees even verder om te weten wat dat net inhoudt. 

Als je graag meer weet over Mindfulness in het algemeen, lees dan even mijn artikel daarover! 

Wandelen is gezond


Met een wandeling kom je al heel ver als je je gedachten wil verzetten.
Wist je ook dat spanningen en moeheid er door verminderen, je concentratie en energiepeil verhoogt en het voor een boost in je creativiteit en geluksgevoel zorgt? Verder wordt ook je geheugen versterkt en word je beter in het nemen van beslissingen.

Wandelen heeft kortom heel wat voordelen.

Deze worden alleen maar sterker als je Mindful gaat wandelen. Dat wil zeggen dat je bewust wandelt.

Je aandacht gaat volledig naar wat je aan het doen bent; je denkt dus tijdens je wandeling niet na over wat je thuis allemaal nog moet doen bijvoorbeeld.


Tips voor Mindful Wandelen


  • Eerst en vooral moet je aan het wandelen gaan. Bepaal zelf hoe ver je wil wandelen en waar. Optimaal is een natuurwandeling, maar een wandeling doorheen de stad kan ook.
  • Observeer je ademhaling. Je moet deze niet gaan regelen of aanpassen, enkel observeren. Voel hoe je buik en borstkas zich bewegen bij iedere ademhaling.
  • Observeer je lichaam. Hoe voelt het zich? Hoe beweegt het terwijl je wandelt? Kan je voelen hoe je voeten de grond raken, hoe je beenspieren zich spannen en hoe je armen meebewegen?
  • Neem een korte pauze om een object te observeren. Welke textuur heeft het? Welke kleur? Heb je het object volledig in je gedachten? Ga dan naar een volgend object om te bestuderen.
  • Luister naar de geluiden om je heen. Luister naar de vogels en naar al dan niet aanwezig verkeer. Luister naar je voetstappen en naar het ritselen van je kleding.
  • Wees aandachtig voor de geuren om je heen. Zijn er bloemen aan het bloeien? Is er iemand in de buurt een lekkere spaghetti aan het maken? Wissel de verschillende tips af tijdens je wandeling. Schenk zo aandacht aan al je zintuigen en voel hoe dat rust en kalmte met zich meebrengt.

Wat nu? 

Ik kan me inbeelden dat je deze informatie hierboven interessant vond, maar niet dadelijk weet hoe je ze stap voor stap kan toepassen. Ik heb daarvoor de oplossing.

Ik wil je graag op weg helpen met mijn mindfulness training. Die gaat stap voor stap tonen hoe jij een goed spiritueel pad kan bewandelen.

8 weken lang, vol video's, tips, recepten, meditaties... en zoveel meer.

Je kan gewoon het gemakkelijke pad volgen.