Waarom krijgen we niet wat we willen? 

27-05-2021

Trillingen en resonantie

Alles bestaat uit energie en energie trilt. Wist je dat zelfs een steen een trilling uitzendt? Letterlijk alles zendt een trilling uit; alles vibreert. En wanneer twee dingen op dezelfde manier vibreren, dan resoneren ze met elkaar.

Nu vraag je je misschien af, wat heeft dit met mij te maken? Wel, ook je emoties zenden trillingen uit. Dit werd onder andere aangetoond door een Amerikaanse psychiater genaamd dr. David R. Hawkins. Hij heeft de trillingsfrequenties van verschillende emoties opgemeten. Hij kwam tot de ontdekking dat positieve emoties - zoals blijdschap, liefde, vrede, enz. - een hoge trillingsfrequentie hebben en dat negatieve emoties - zoals schaamte, schuld, verdriet, angst, enz. - een lage trillingsfrequentie hebben.

De 'Wet van de Aantrekkingskracht' stelt dat je aantrekt wat je uitzendt. Een beetje zoals een boemerang. Dit betekent dat als je voornamelijk negatieve emoties uitstuurt, je negatieve zaken terug zal krijgen. En omgekeerd, zend je positieve emoties uit, dan komen er positieve dingen terug.

Wil je dus graag een gelukkig leven leiden, dan is het belangrijk dat je positief in het leven staat. Veel mensen krijgen niet datgene waar ze op hopen juist omdat ze er negatief over denken. 'Ik wil graag x of y, maar dat zal mij toch nooit lukken,' zorgt er inderdaad voor dat de kans klein is dat je x of y zal ontvangen. 'Ik geloof dat ik x of y kan krijgen als ik er hard voor werk,' geeft je veel meer kans op succes.

Hoe positieve trillingen creëren

Er zijn verschillende manieren om je eigen trillingen naar een hoger niveau te brengen. Ik geef je hieronder alvast enkele opties:

  1. Mediteren kan je helpen een negatief gedachtenpatroon te onderbreken. Misschien ben je je zelfs niet bewust van de negativiteit die in je gedachten heerst. Neem kort de tijd om te mediteren en ga positiever denken.
  2. Maak een wandeling in de natuur. De natuur heeft een zeer hoge frequentie waardoor je eigen frequentie mee de hoogte in gaat. Je zal al snel merken dat een natuurwandeling je heel wat energie geeft. Verder is het ook een aangewezen manier om je hoofd leeg te maken.
  3. Drink voldoende water. Water kan energie opslaan. Zo heeft een Japanse wetenschapper Masaru Emoto ontdekt dat je water kan opladen door een negatieve of positieve boodschap op een waterfles te plakken. Als het water in je lichaam kan je positieve vibratie dus versterken.
  4. Laat negatieve ervaringen los. Zoek hiervoor eventueel hulp bij een coach. Als je vasthoudt aan negatieve ervaringen, hou je ook vast aan de negatieve energie die hiermee verbonden is. Je gaat dan automatisch negatieve trillingen uitsturen.
  5. Sporten zal er voor zorgen dat je je beter in je vel gaat voelen. Je maakt ook het 'gelukshormoon' aan wanneer je sport. Omdat je je beter gaat voelen, ga je ook positievere trillingen uitzenden.
  6. Wees je bewust van de invloed van het nieuws en sociale media. We worden via deze kanalen dagelijks geconfronteerd met drama, oorlog en andere negativiteit. Het is onmogelijk om je hier volledig van los te maken en het zal je trillingen verlagen.
  7. Net als sporten zal ook gezond eten er voor zorgen dat je je beter in je vel voelt. Heb dus voldoende aandacht voor wat je eet. Ik raad je zelfs aan om vegetariër te worden. Het eten van vlees zal je trillingen verlagen, zeker gezien het dierenleed dat heerst in de veeteelt.
  8. Doe eens iets vriendelijk voor een vreemde. Deel complimentjes uit of help iemand die iets laat vallen. Je maakt de ander hier gelukkig mee en dat verhoogt meteen ook je eigen frequentie.

Laat je gaan en toon in deze kleine tips hoe jij voor positieve verandering kan gaan. Ik geloof in jou! 

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1077873&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fde-essentie-van-transformatief-coachen%2F9200000090886161%2F&name=De%20essentie%20van%20transformatief%20Coachen%2C%20Robert...

Veel liefs, 

Bettina!

Meer weten over een bewust leven?