Ontdek hoe mindfulness helpt bij kinderen, zodat ze rust vinden in hun hoofd

24-05-2020

Mindfulness, ook voor kinderen?


Ook kinderen kunnen baat hebben bij het leren van mindfulness. Er wordt immers steeds meer van hen verwacht. Denk maar aan de sportclub, naar school gaan, huiswerk, feestjes, enz. Het is niet ongebruikelijk dat kinderen al zo jong als zes jaar gaan piekeren en slecht slapen.

Mindfulness kan hen hierbij helpen.

Wist je dat jonge kinderen van nature eigenlijk al mindful zijn? Een deel van mindfulness is in het nu leven en stilstaan bij de kleine dingen. Hoe vaak zien we een klein kind niet helemaal opgaan in een bloem of een lieveheersbeestje? Het is pas als ze ouder worden dat er verwacht wordt dat ze meer meedraaien in de 'echte' wereld, en daar is vaak geen tijd om je te verwonderen over een bloem.

Daarom is het belangrijk dat niet alleen je kinderen deze Mindfulness leren, maar ook jijzelf als ouder. Hoe kan je immers van je kind vragen om aandachtig met iets bezig te zijn als ze zien dat jij telkens je sociale media checkt?

Uiteraard zijn de mindfulness oefeningen voor volwassenen en kinderen verschillend. De mindfulness oefeningen voor kinderen vragen echter meestal input van de ouders, jij dus. Je kan je kind mindfulness aanleren door hun aandacht te richten op wat er om hen heen gebeurt, of hoe ze zich voelen. Je leert hen dat niet alles 'goed' of 'slecht' is en dat ze naar anderen kunnen kijken zonder te oordelen. Veel oefenen is de boodschap, zowel voor jezelf als voor je kind.

Wat zijn de voordelen?

Mindfulness bij kinderen heeft heel wat voordelen. De grootste hiervan is dat ze al van jonge leeftijd leren omgaan met stress. Omdat ze leren zich bewust te zijn van hun eigen gevoelens, leren ze ook deze te reguleren. Kinderen die mindfulness kennen zullen dus minder snel angstig of boos reageren omdat ze beter kan begrijpen welke emoties ze voelen.

Naast leren omgaan met stress en emoties, heeft mindfulness ook een positieve invloed op het concentratievermogen. Bovendien versterkt mindfulness het geheugen. Beiden maken het schoolgaan heel wat aangenamer.

Andere voordelen van mindfulness voor kinderen is dat het gepieker vermindert waardoor ze makkelijker inslapen. Slaap is belangrijk voor het verwerken van alles wat ze die dag geleerd hebben. 

Mindfulness zorgt er eveneens voor dat ze meer zelfvertrouwen krijgen en dat ze zich beter kunnen inleven in anderen, wat hen vriendelijker maakt voor elkaar.

Kortom, mindfulness voor kinderen heeft aardig wat voordelen.

Wat nu? 


Ik kan me inbeelden dat je deze informatie hierboven interessant vond, maar niet dadelijk weet hoe je ze stap voor stap kan toepassen. Ik heb daarvoor de oplossing.

Ik wil je graag op weg helpen met mijn mindfulness training. Die gaat stap voor stap tonen hoe jij een goed spiritueel pad kan bewandelen. Zo kan jij erna aan je kinderen tonen wat je leerde. 

8 weken lang, vol video's, tips, recepten, meditaties... en zoveel meer.

Je kan gewoon het gemakkelijke pad volgen!

.