Kunnen we onszelf genezen?

05-04-2020

Jezelf kunnen genezen, een fabeltje zou je denken... Niet is minder waar! 

Het kan wel degelijk, lees hieronder hoe!

Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen.

Jawel, je leest het goed, we kunnen onszelf genezen.

Al meer dan 50 jaar wordt er wetenschappelijk bewijs geleverd dat dit mogelijk is. Ook dr. Lissa Rankin toont met verschillende onderzoeken aan dat we onszelf kunnen genezen met onze gedachten.

Placebo en nocebo

Heb je al eens van het placebo-effect gehoord? Dit is een perfect voorbeeld van zelfheling.

Mensen krijgen een neppil, bv. een suikerpil, denkende dat het een volwaardig medicijn is, en de klachten waarmee ze te kampen hebben genezen op mysterieuze wijze. Aangezien de pil geen functie had, hebben ze dus zichzelf genezen.

Waar je misschien nog niet van gehoord hebt is het nocebo-effect.

Dit is in wezen het omgekeerde van het placebo-effect: je denkt jezelf ziek.

Als je gelooft dat iets je ziek gaat maken, dan is er een kans dat je er ziek van wordt, ook al is hetgeen waar je bang voor hebt volledig onschadelijk. In ernstige gevallen kan je zelfs sterven van het nocebo-effect.

Net zoals naar het placebo-effect werd ook naar het nocebo-effect onderzoek gedaan. In één van deze onderzoeken kregen patiënten zoutoplossingen toegediend, maar vertelde de arts dat het om chemotherapie ging.

De patiënten verloren hun haar en gingen overgeven, enkel en alleen omdat ze dachten dat dit zou gebeuren.

Een ander voorbeeld van dit negatieve effect was het gevolg van een persbericht in België in het jaar 1999.

Het bericht meldde dat er een probleem was met Coca-Cola; het zou een negatief effect hebben op de gezondheid. Spontaan werden er talloze mensen ziek.

De wetenschap

Dr. Lissa Rankin verdiept zich in haar boek 'Mind Over Medicine: Scientific Proof You Can Heal Yourself' op wetenschappelijke wijze in het hoe en waarom onze positieve en negatieve gedachten en emoties zo'n invloed hebben op onze gezondheid.


Zij kwam tot de ontdekking dat het lichaam over reparatiemechanismen beschikt dat kankercellen doodt, eiwitten en DNA kan repareren en hormoonverstoringen kan herstellen. Nu is het natuurlijk nog de vraag hoe je deze mechanismen kan inschakelen.

Enkel wanneer het lichaam in fysiologische rust is, kan het zichzelf herstellen.

Stress is hier dus een grote boosdoener.

Wanneer je stress ervaart, wat meerdere oorzaken kan hebben en verschillende vormen kan aannemen, ervaar je in de basis een vecht- of vluchtreactie.

Het lichaam kan op een dergelijk moment geen onderscheid meer maken tussen bijvoorbeeld een deadline en een naderende lawine.

Wil je meer weten over dr. Rankin haar onderzoek?

Bekijk dan zeker onderstaande video.

Wat nu?

Stress gaat de natuurlijke genezing van het lichaam tegen, het voorkomt dat je kan rusten. Om zelf-genezing te bereiken is het dus belangrijk dat je je rust neemt. Het advies van je dokter negeren en toch gaan werken wanneer je thuis moet zitten is geen goed idee.

Verder is het ook belangrijk dat je gelooft dat je kan genezen, dat je met volle overtuiging naar dit doel streeft. Deze positieve ingesteldheid zal je genezing ondersteunen en op weg helpen.

Er zijn ook enkele natuurlijke middelen die kunnen helpen tegen stress. Laat me je daar wat meer over vertellen.

Wat is Ashwagandha?

Binnen mijn praktijk ben ik vaak op zoek naar natuurlijke middelen die kunnen helpen bij allerlei kwalen en klachten. Zo kwam ik bij Ashwagandha terecht.

De Indische traditionele geneeskunst - Ayurveda - maakt al duizenden jaren gebruik van de plant Ashwagandha.

De officiële naam van de plant is Withania Somnifera, veel mensen noemen het ook wel eens witte of Indiaanse.

Als je de naam Ashwagandha letterlijk vertaalt krijg je 'geur van paard', wat slaat op de geur van de wortelen van de plant, en omdat men dacht dat je er de vitaliteit en kracht van een paard van kreeg.

Je kan Aswaganda gebruiken bij fysiologische en psychologische stress. Het wordt in de categorie van de adaptogenen geplaatst; dit zijn planten die de algemene weerstand van het lichaam verhogen en die ervoor zorgen dat je je meer in balans gaat voelen.

Werking van Ashwagandha?

Zoals ik je net aangaf is Ashwagandha een adaptogeen. Om deze reden wordt het voornamelijk gebruikt om angst te onderdrukken en stress te verhelpen. Het werk als een antidepressiva en verhoogt de immuniteit.

Het extract wordt gemaakt van de wortelen van de plant. De helende eigenschappen van de plant treden in werking vanaf een dagelijkse dosis van 300 mg.

Voor een optimale werking neem je best 600 mg per dag in. Ik raad je aan om het in te nemen in verschillende porties, bij iedere maaltijd .

18 super voordelen van Ashwagandha

1. Stress en Angst

Ashwagandha verlaagt stress en angst omdat het een onderdrukkend effect heeft op wat we de 'neuronale excitatie' noemen. Het beperkt dus zeer efficiënt hoe gestresseerd je kan worden.

2. Cortisol verlagen

Een ander effect van de plant is dat het een invloed heeft op onze hormonen. De hormonen die sociale interactie promoten, worden extra aangemaakt, terwijl cortisol en negatieve hormonen minder worden geproduceerd.

3. Alternatief voor medicijnen

Wanneer je last hebt van stress, dan krijg je vaak het medicijn lorazepam voorgeschreven. Ashwagandha evenaart de effecten van dit medicijn en kan dus als alternatief gebruikt worden.

4. Depressie

Stress gaat vaak hand in hand met depressie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de plant ook een positief effect heeft op depressie. In hoge dosissen kan Ashwagandha zelfs Imipramine evenaren.

5. Geheugen en leren

De plant heeft een anti-vergeet effect. Om deze reden zijn er ook onderzoeken naar de toepassing van de plant bij Alzheimer.

6. Verdoving en Slapen

Je slaapkwaliteit wordt verbeterd en slaapproblemen worden verminderd. Bij extreem hoge dosissen werkt Ashwagandha zelfs verdovend.

7. Verslavingen

Je slecht humeur ten gevolge van ontwenning na een verslaving wordt verlicht door gebruik te maken van de plant.

8. Cholesterol

Indien je een te hoge cholesterol hebt, dan kan dit tot 20% verlaagd worden. Ook wanneer je een normaal cholesterolgehalte heb zijn er positieve effecten.

9. Bloeddruk

Mensen met een hoge bloeddruk kunnen Ashwagandha gebruiken om deze te verlagen.

10. Vetpercentage

Ashwagandha helpt je ook bij gewichtsverlies.

11. Kracht

Ook je kracht neemt toe wanneer je de plant als supplement inneemt.

12. Immuunsysteem

Door een verhoging van NK cellen en van T cellen wordt je immuunsysteem versterkt.

13. Testosteron

Na onderzoek bij mannen kon worden vastgesteld dat Ashwagandha een stijging van testosteron veroorzaakt van 10 tot 15%.

14. Kanker

Momenteel zijn er onderzoeken lopende naar de positieve effecten van Ashwagandha bij bepaalde soorten kanker. Er werd reeds aangetoond dat het supplement tumorcellen kan vernietigen.

15. Erectieproblemen

Door het stress verhelpende effect van de plant helpt ze ook bij erectieproblemen die stress en angst gerelateerd zijn.

16. Onvruchtbaarheid

Vanwege de antioxidanten in Ashwagandha worden de teelballen bij een man gestimuleerd, wat een verbetering van spermakwaliteit veroorzaakt.

17. Libido

Zowel bij mannen als bij vrouwen was een duidelijke stijging van het libido te merken bij gebruik van Ashwagandha. De algemene prestatie verbetert en er wordt meer voldoening ervaren.

18. Veroudering

Enkele typische verouderingsziekten, zoals Alzheimer en Parkingson, worden vertraagt bij inname van Ashwagandha.

De plant Ashwagandha kan je dagdagelijks gebruiken als supplement. Het is een adaptogeen, wat wil zeggen dat de plant je lichaam in balans zal brengen.

Als je te kampen hebt met stress of angst, dan is gebruik van deze plant zeker het testen waard!

Welke Ashwagandha kies ik? 

Ik raad de Ashwagandha van het merk Mannavital aan, omdat deze hoogwaardige wetenschappelijk onderbouwde, doelgerichte én veilige voedingssupplementen zijn die samengesteld zijn door een arts die de ontwikkelingen op de voet volgt.

Gebruik:

2 V-capsules per dag, één 's morgens en één 's avonds (=>> Ashwaganda kopen)

Actief ingrediënt per V-capsule:

300 mg KSM-66®: Ashwagandha (Withania somnifera), biologisch totaalextract van de wortel.
Wanneer je dit artikel nuttig en kostbaar vindt wil je deze dan delen zodat we andere mensen ook kunnen helpen.

Wil jij meer weten?

De juiste stappen nemen naar een gelukkiger leven waardoor je meer kans hebt jezelf te genezen?

Daar willen wij je graag mee helpen!

Zoek nu een moment uit voor een gratis gesprek waarbij wij jou tips en tricks kunnen geven!

Succes!

Bettina en het Happy Team