Kokosolie / kokosvet : de natuurlijke make-up verwijderaar

09-02-2020

Wist je dat kokosolie (of kokosvet) niet alleen heel gezond is, maar ook gebruikt kan worden om je gezicht te reinigen en je make-up te verwijderen ?

Kokosolie is een zachte reiniger die zelfs voor de huid rond je ogen en je oogleden gebruikt kan worden en in staat is om zelfs waterproof make-up te verwijderen.

Het bevat veel antioxidanten die vroegtijdige veroudering voorkomen, zodat je huid soepel en elastisch blijft.

Koop biologisch extra vierge kokosvet dat niet ontgeurd is.

Dit laatste is zeer belangrijk om een goede kwaliteit te behouden.

Je vindt deze meestal in glazen potten in de natuurwinkel.

Neem een beetje kokosvet en laat het warm worden tussen je handen. Je zult merken dat het vet door de warmte van je handen vloeibaar wordt en dus olie wordt. 

Masseer dit over je gezicht. Voor je oogleden gebruik je een wattenschijfje waarop je het vet aangebracht hebt.

Als het wattenschijfje in aanraking met je oogleden komt of je het even op je oogleden laat liggen, zal het vet door de warmte van je oogleden ook vloeibaar worden tot olie.

Neem je oogmake-up eraf met de wattenschijfjes.

Ga met één of meerdere tissues over je gezicht om je make-up te verwijderen. Spoel vervolgens je gezicht af met lauwwarm water; gebruik voor je gezicht een washandje en voor je oogleden nogmaals wattenschijfjes.

Je gezicht kan daarna nog een beetje vettig aanvoelen, maar dit heeft als voordeel dat je optimaal kunt genieten van de weldaden van de kokosolie.

Aangezien je 's avonds je make-up verwijdert, heeft het de hele nacht tijd om verder in je huid te trekken en sta je 's morgens op met een zalig zacht gezicht!

Heb jij nog andere tips, laat het hieronder weten.

Veel Succes !