Is koninginnenbrij echt zo gezond als ze beweren?

02-02-2020

Koninginnenbrij, ook wel koninginnengelei of royal jelly genoemd, is een product dat afkomstig is van bijen. 

Het is een melkachtige substantie met een parelmoeren glans die tussen hun zesde en tiende levensdag door de voedersapklieren van de werkbijen afgescheiden wordt als voedsel voor de larven. 

De gewone werkster- en darrenlarven krijgen deze koninginnenbrij slechts de eerste drie dagen als voeding, maar de koningin krijgt dit haar hele leven lang, waardoor ze veel groter en sterker is dan de andere bijen en bovendien ook veel langer leeft. 

Vandaar worden er aan koninginnenbrij tal van goede eigenschappen toegeschreven die ook voor de gezondheid van de mens veel zouden kunnen betekenen.

Koninginnenbrij is rijk aan vitaminen, eiwitten, glucose, vetten en mineralen in een zeer evenwichtige verhouding, zodat het een hoge voedingswaarde heeft.

Het versterkt het afweersysteem van de mens , werkt bloeddruk- en cholesterolverlagend en heeft een positief effect op de spijsvertering.

Bovendien geeft het meer energie en een optimistisch gevoel, zodat het een hulp kan zijn bij mensen die oververmoeid, gestresseerd, depressief of ziekteherstellend zijn. 

Voor sporters en studenten kan een kuur met koninginnenbrij leiden tot hogere prestaties.

Van koninginnenbrij wordt ook aangenomen dat het verjongend zou werken en het verouderingsproces zou kunnen vertragen.

Extra tip !!! 

Laat elke morgen ongeveer 1 gram koninginnenbrij smelten onder de tong. Je kan dit het hele jaar door doen voor een algehele versterking van je weerstand en ondersteuning van je gezondheid. Bij behandeling van een specifieke aandoening mag je de dosis verdubbelen als kuur.

Veel succes!

Heb je hulp nodig om af te slanken? Of wil je aan de slag met je levenswijze?

Neem contact op en Profiteer NU van een GRATIS kennismakingsgesprek.

Het Slanklijners Team vindt het altijd fijn als je een reactie achterlaat. 

LAATSTE BERICHTEN IN ONZE BLOG

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!