Is honing echt gezonder dan suiker?

09-02-2020

Honing is een natuurlijke suiker die je niet alleen onmiddellijk energie geeft, maar ook op langere termijn. Dit is te danken aan de natuurlijke suikers die honing bevat, namelijk fructose en glucose.

Glucose wordt zeer snel opgenomen en geeft je een echte energieboost, terwijl fructose langzamer wordt opgenomen en je dus langdurige energie geeft.

Je kunt honing ook als maskertje op je huid aanbrengen.

Honing is vochtinbrengend en kenmerkt zich door zijn antibacteriële eigenschappen. Honing draagt bij om nieuwe huidcellen aan te maken.

Gebruik bij voorkeur rauwe honing, want rauwe honing is niet verhit en onbewerkt, waardoor alle voedingstoffen er nog inzitten.

Deze voedingstoffen zijn onder andere enzymen, Vitamine B, en essentiële mineralen. Rauwe honing smaakt niet anders dan verhitte honing.

Ga voor de aankoop van honing bij voorkeur naar de imker, zodat je zeker bent van goede kwaliteit.

Dus ja, honing is gezonder dan suiker.

TIP ! Rauwe honing tegen schrale lippen

Voelen je lippen schraal en droog aan of zijn ze "gesprongen", zoals dit in de volksmond genoemd wordt? Smeer dan wat rauwe honing op je lippen.

Honing is immers vochtinbrengend en kenmerkt zich door zijn antibacteriële eigenschappen. Bovendien draagt honing bij om nieuwe huidcellen aan te maken.

Gebruik bij voorkeur rauwe honing , want rauwe honing is niet verhit en onbewerkt, waardoor alle voedingstoffen er nog inzitten. Ga voor de aankoop van honing bij voorkeur naar de imker, zodat je zeker bent van goede kwaliteit.

Je lippen zullen terug zacht aanvoelen !

Veel succes!