Hoe shop je, zonder terug te komen met een lege portemonnee en een hoop ‘miskoopjes’ ?

02-02-2020

Shoppen, shoppen, shoppen.... de meeste vrouwen, en ja hoor, ook wel mannen, doen het graag. Loop maar eens op een zaterdagnamiddag door de stad en je snapt wat ik bedoel.

Moesten we centen genoeg hebben, we zouden elke dag wel willen winkelen. Voor elk feestje, etentje, iets nieuws.

Maar het is vooral heel leuk wanneer je na het shoppen een heel blij gevoel hebt omdat je de juiste outfit hebt gevonden.

Spijtig genoeg zijn er ook van die dagen dat het niet lukt. Je vind niet wat je zoekt of laat je verleiden door aanbiedingen.

Resultaat : je komt thuis met een miskoop.

Om dit te vermijden, hieronder enkele tips :

  • Bereid je voor, kleed je makkelijk (je zal namelijk veel passen) en trek gemakkelijke schoenen aan.
  • Begin met wat me-time. Neem een aandachtige kijk in je eigen kleerkast en kijk naar wat je hebt, en wat je mist. Wanneer je de moed ervoor hebt, pas die broeken en kleedjes nog maar eens... je weet maar nooit.
  • Denk dan even na over je leven. Hoe vaak moet je naar feestjes, hoe vaak ga je sjiek op restaurant, hoe vaak ga je sporten, of ben je liever luilekker thuis maar wil je toch ook leuk en stijlvol voor de dag komen?
  • Ook is het belangrijk om even stil te staan bij wie jij eigenlijk bent ? Ben je eerder een sportief type, of ga je gelijk voor fleurige jurkjes met kantjes en ruches? Of misschien ben je wel een zakenvrouw en pas je graag je kledij aan je werkomgeving aan ?
  • Laat je niet misleiden : er is heel veel keuze, zowel online als in de stad, ook de boekjes en modemagazines staan vol van de nieuwe trends, kleurtjes, perfecte combinaties en we krijgen er al instant zin in. Maar er zijn zoveel trends en prijzen variëren enorm.
  • Laat je niet te veel leiden door impulsieve ingevingen door blindelings die nieuwe trends te volgen. Kijk ook niet al te veel naar wat je beste vriendin al gekocht heeft en fier aan jou toont.

Nog een paar valkuilen:

  • Let op voor het routinekopen. We kopen vaak dezelfde dingen opnieuw. We zijn eigenlijk voorgeprogrammeerd. Komt door opvoeding, onze job, magazines, vooroordelen en clichés (bv, iemand met ros haar mag geen rood dragen of, blauw past niet bij zwart, iemand die wat struiser gebouwd is moet losse kledij aan doen). Zorg dat je een 'wauw' gevoel krijgt wanneer je iets gekocht hebt.
  • Ga door die muur van angst en gewoonte : probeer iets nieuws, kies niet alweer voor de zwarte broek waar je er al tal van hebt. Kies iets wat ze van jou niet verwachten.
  • Bekijk jezelf eens op een positieve manier in de spiegel en vertrek met opgeheven hoofd en kies kledingstukken die je sterke punten benadrukken.
  • Investeer eerder in kwaliteit, zeker als het om basisstukken gaat. Investeer liever in die ene mooie jurk dan in 5 t-shirts die je na 1x wassen toch de vuilbak inkiepert. "Less is more" in je kleerkast zorgt voor minder keuzestress, en met kwaliteitsvolle items zal je altijd goed voor de dag komen.

Snap je wat ik bedoel?

Nog een gouden tip : indien je nog niet helemaal zeker bent van je stuk, ga dan alleen shoppen.Een bende zussen of vriendinnen, of zelfs je man, gaan je alleen maar in de war brengen.

Ga voort op je eigen oordeel. Ieder heeft zijn idee, maar wat belangrijk is, is dat WAUW-effect dat je moet hebben wanneer JIJ in de spiegel kijkt.

Heb jij al eens een miskoop gedaan? 

Dan is het misschien tijd om eens na te denken en te bekijken waar je koopjes in de mist gaan. Onze Make-over coaching kan je daarbij helpen. Op verschillende manier gaan ze na hoe je uiterlijk kan bijdragen tot een beter en gelukkiger innerlijk. Je kan er stijl- en kleuradvies krijgen, je kan er gaan shoppen met begeleiding... miskopen zullen geen plaats meer hebben in je kast!