Hoe Mindfulness je kan helpen tijdens je zwangerschap

24-05-2020

Mindfulness toepassen bij je zwangerschap


Mindful zwanger zijn wil niet meer zeggen dan ten volle genieten van je zwangerschap. Of het nu je eerste, tweede of derde (of vierde, of vijfde...) kind is, het is steeds weer een unieke ervaring.

Er komen echter ook veel voorbereidingen kijken bij een zwangerschap, nog bovenop je doorsnee,

dagdagelijkse leven. Je zwangerschapshormonen gaan alle kanten op en soms worden eenvoudige

dingen moeilijk. Dit houdt ons vaak tegen om de zwangerschap echt volwaardig te beleven.

Als je Mindful zwanger bent, heb je aandacht voor het moment en kan je contact maken met je lichaam en je groeiende baby.

Tips om Mindful zwanger te zijn


  • Wees extra vriendelijk voor je lichaam

Zeker nu dat je lichaam zo aan het veranderen is, is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en het met respect te behandelen. Probeer daarom extra aandacht aan je lichaam te besteden.

  • Blijf steeds positief

Positieve gedachten kunnen ervoor zorgen dat je je krachtiger en meer zelfzeker gaat voelen. 

  • Heb vertrouwen

Vertrouwen in jezelf en je capaciteiten. Je bent geliefd.


  • Leef in het nu 

Door je druk te gaan maken over wat er allemaal in de toekomst kan gebeuren, vergeet je om van het moment te genieten. Uiteraard moet je plannen, maar maak je geen zorgen om zaken waar je nu nog niets aan kan veranderen.

  • Neem tijd voor jezelf

Neem de tijd om even op je gemak adem te halen en alle stress en rush van het dagelijkse leven achter je te laten. Je kan mediteren of misschien een yogasessie houden. Misschien heb je er nood aan nog eens een boek te lezen. Het maakt niet uit wat je doet, neem zonder schuld tijd voor jezelf.

Wat nu? 


Je hebt nu de tips gelezen hoe je Mindfulness kunt toepassen wanneer je zwanger bent.
Ik kan me inbeelden dat je deze informatie hierboven interessant vond, maar niet dadelijk weet hoe je ze stap voor stap kan toepassen. Ik heb daarvoor de oplossing.

Ik kan me inbeelden dat je deze informatie hierboven interessant vond, maar niet dadelijk weet hoe je ze stap voor stap kan toepassen. Ik heb daarvoor de oplossing.
Ik wil je graag op weg helpen met mijn mindfulness training. Die gaat stap voor stap tonen hoe jij een goed spiritueel pad kan bewandelen. Ook als je niet zwanger bent, kan je die proberen.
8 weken lang, vol video's, tips, recepten, meditaties... en zoveel meer.

.