Hoe je dag Mindful beginnen

28-05-2020

Je dag Mindful beginnen


Mindfulness, je hoort er veel over, maar vraagt je waarschijnlijk ook af of het wel zo gemakkelijk is. Ik ben hier om je te vertellen dat het echt eenvoudig is, zolang je kan focussen en bewust zijn van het moment. Wanneer je even Mindful stilstaat bij het begin van je dag, zal je zien dat jouw hele dag een succes kan worden.

Hoe sterker het ego in jezelf is, hoe waarschijnlijker het is dat andere mensen volgens jou de belangrijkste bron van problemen in het leven zijn. 

Eckhart Tolle


Waarom mindful leven?


Zelf Mindful leven vraag wat oefening. De eerste stap gaat je waarschijnlijk even doen inzien dat je irritaties, frustraties en verdriet in je lichaam hebt, dat is heel normaal. Die onrust is de eerste stap, en ga je altijd door moeten, vooraleer je echte rust kan vinden. Door eerst met die onrust om te gaan, ga je merken dat Mindfulness je helpt te accepteren wat je dagelijks leven naar je toegooit.

Mindfulness gaat je dan ook helpen die onrust te bestrijden op lang termijn. Je kan het doen zodat je minder gaat piekeren, beter om kan gaan met stress, zodat je gelukkiger kan worden en nog zoveel meer. Weet dat Mindfulness een proces is en niet van dag 1 kan zorgen voor een oplossing.

Onderzoek toonde wel al aan dat Mindfulness succesvol kan zijn op verschillende manieren:

Betere concentratie

Beter omgaan met stressvolle situaties

Beter en bewuster ontspannen

Verschuiving in de hersenactiviteit die zorgt voor een positievere mindset en minder angst

Minder slapenloosheid en depressieve gevoelens

Hoe kan jij bewust leven?


Mindfulness is iets dat je bewust gaat leren en dus vooral bewust moet oefenen. Het gaat niet van het begin een onmiddellijk succes zijn, geef daarom niet op en blijf oefenen. Probeer ook vooral al je gedachten toe te laten, zodat je ze een plaats kan geven. Stop met gedachten weg te stoppen in kleine kamertjes in je hoofd, maar kom ze onder ogen, zodat je ze op een gezonde manier kan plaatsen.

Oefenen doe je door waar te nemen, zonder oordeel. Geef alles aandacht wat je overkomt, op een bewuste manier en accepteer het. Oefenen kan je doen door meditaties, maar ook door wandelen, yoga, joggen of de bodyscan.

Wanneer je oefent is het belangrijk dat met je volle aandacht te doen en te focussen op hoe je jouw aandacht erbij kan houden.

Zo alleen kan jij de dingen beginnen zien zoals ze zich echt voordoen, iets wat heel belangrijk is om Mindful te leven. Neem waar wat er gebeurt, en laat dit ook toe. Het gaan niet altijd aangename gevoelens zijn, maar ze gaan je wel kunnen helpen om tot rust te komen, uiteindelijk.

Ook belangrijk om te weten is wat Mindfulness niet is. Mindfulness is niet enkel mediteren. Mindfulness is wel een vorm van mediteren, maar het is op een meer directe manier. Je leert er de kijk op jezelf en de wereld veranderen, door bewuster te zijn. Mindful zijn kan je ook door 's ochtends bijvoorbeeld een thee te maken, citroenwater of wat anders en even een halfuurtje te nemen om niks te doen. Zo ga je automatisch nadenken, en als je dit op een bewuste manier doet, heb je ook Mindfulness toegepast.

5 tips hoe je Mindfulness dagelijks kunt toepassen


Tip 1: let op je ademhaling

Op die manier kan je jouw gedachten even onderbreken en luisteren en focussen op je ademhaling. Maak zo even je hoofd leeg en begin bewust aan je dag.

Tip 2: neem 's ochtends even de tijd om rustig te gaan zitten

's Ochtends is vaak het drukste moment van de dag. Probeer daarom toch even de tijd te nemen om tot rust te komen, anders begin je al gestrest aan je dag. Luister naar je lichaam en geniet van de stilte.

Tip 3: rijd langzaam

Of je nu met de fiets of met de auto gaat, neem 's ochtends de tijd om op je bestemming te komen. Denk eraan dat je tijd hebt en begin al niet met je gejaagd te voelen.

Tip 4: ruim je keuken op voor je vertrekt

Dit zorgt al voor een zorg minder aan je hoofd wanneer je denkt aan terug naar huis gaan na het werk. Als je het met volle aandacht doet, kan je de klusjes zelfs leuk beginnen vinden. Wees aanwezig in je lichaam en laat voelen wat je wil voelen.

Tip 5: werk met focus

Probeer, of je nu moet werken of niet, een planning te maken, zodat je vol focus je taken kan afmaken. Zo kan je bewust aan de taken werken, zonder te moeten nadenken over wat nog allemaal moet gebeuren. Het staat namelijk allemaal op de planning.


Wat nu? 


Mindfulness kan je niet zomaar leren. Het is iets dat vanuit jezelf moet komen en alleen als je je op jezelf kan focussen, zal je zien dat je een bewuster leven kan leiden.

Ik kan je wel helpen jou stappen te zetten. De Mindfulness training die wij geven, is uitgebreid opgesteld, heeft een bewezen werking en is ook nog eens voordelig geprijsd.

Door deze eigenschappen zou óók jij in staat moeten zijn om met deze online training stress te gaan verminderen. Veel mensen zijn je al voor gegaan, waardoor zij nu een stuk gelukkiger & rustiger kunnen leven. Lijkt jou dat ook iets? Kijk jij ook uit naar innerlijke rust en geluk? Dan hoef je eigenlijk maar één ding te doen: je direct aan te melden voor de Mindfulness training!

.