Een positiever zelfbeeld, en hoe kledij je hierbij kan helpen

17-02-2020

We onderschatten het belang van kleding maar al te vaak. Je outfit speelt wel degelijk een rol.

Het is een pure vorm van communicatie. Met je 'uiterlijk' vertel je wie je bent, of wie je zou willen zijn.

Het is bewezen dat als je er goed uitziet het een positief effect heeft op je zelfbeeld, je omgeving en uiteindelijk ook je leven.

We besteden meer en meer aandacht aan gezonde voeding, en maar goed ook.

We gaan naar de sportschool, doen aan yoga en mindfulness, we investeren in opleidingen om te kunnen groeien ... maar onderschat het effect van je spiegelbeeld niet. Laat je persoonlijkheid zien, maar doe het op de juiste manier !


De juiste kledij kan je hierbij helpen.

Maar hoe doe je dit ?

 • Het in balans brengen van je lichaam is regel nummer 1, altijd en overal. Bekijk dus eens goed jouw lichaamsvorm.
 • Hou rekening met je schouders, je heupen, je beenderstructuur. Heb je een volle boezem of eerder een ronde bips ?
 • Heb je een taille, accentueer ze dan. Door het uitkiezen van de juiste blouse of broek breng je alles mooi in evenwicht. Kies ook je schoenen uit rekening houdend met de vorm je benen en enkels !
 • Kleur je stijl : Op het moment dat je aan de slag gaat met kleur laat je zien wie jij bent. Mensen reageren bewust en onbewust op kleur. Een kleur roept bepaalde gevoelens op, en heeft veel invloed op jouw imago. Ons straatbeeld kleurt te zwart.
 • Zwart is veilig maar ooooh zo saai ! Die little black dress is natuurlijk een essential in je kast, maar je zou versteld staan want een geel of rood kleedje met je doet !
 • Kleed jezelf volgens je persoonlijkheid : Ben je een klassiek type ? Het klassieke type houdt van kwaliteit en tijdloze kleding.
 • De kleuren zijn klassiek zoals donkerblauw, midden grijs, donkerrood. Hier passen geen uitbundige bloemen of overdadige sieraden bij. Of ben je eerder sportief en denk je eerst aan comfort ? Durf je lijnen en vlakken combineren en hou je van 'anders' dan ben je eerder fan van extravant en glamoureus ?
 • Of zie je toch liever romantisch waar duidelijk aandacht is besteed aan het detail en dat kleine beetje extra: een franje, een mooie glans....
 • Hier passen geen stijve stoffen of ingetogen kleuren bij.
Dan is het misschien tijd om eens na te denken en te bekijken hoe je meer kan werkeen aan een positiever zelfbeeld. Onze Make-over coaching kan je daarbij helpen. Op verschillende manier gaan ze na hoe je uiterlijk kan bijdragen tot een beter en gelukkiger innerlijk. Je kan er stijl- en kleuradvies krijgen, je kan er gaan shoppen met begeleiding... je zal een positief gevoel kunnen meenemen naar de rest van je leven! 

Je bent nooit helemaal 1 type maar het is fijn om de hoofdlijnen te weten en hoe je kleding in een bepaalde richting kunt stylen.

 • Onderschat nooit het effect van de juiste accessoires.... met de juiste accessoires kan je elke outfit zo afstylen alsof het lijkt alsof je weer iets totaal nieuws aan hebt.
 • Hou rekening met je leeftijd : Toen je jong was, en nog slank en strak, werd je regelmatig nagefloten of kreeg je complimentjes over je uiterlijk. Toen was het eenvoudig om sexy gekleed te gaan. Blote benen, decolleté of een blote schouder en anders een goede jeans of een strak t-shirt. Maar als je wat ouder wordt, en je lichaam verandert, word je wat onzeker. Toch is het niet moeilijk om er nog steeds aantrekkelijk en stijlvol uit te zien. Door het vermijden van 'te bloot', en 'te strak' kom je al een heel eind. Elke vrouw kan er aantrekkelijk uitzien op elke leeftijd.

Probeer als je naar buiten stapt en de negatieve stemmetjes in je hoofd hoort steeds terug te gaan naar het moment voor de spiegel.

Recht je schouders en bedenk je hoe fantastisch je eruit ziet. Met die uitstraling zullen mensen vooral onder de indruk zijn van je look en van je zelfverzekerheid.

Kijk, het lijkt niet al te verstandig om steeds in jogging of die oude jeans naar buiten te gaan, maar in het algemeen zijn de moderegels niet zo scherp meer. Voor iedere stijl is er wat wils en met een beetje lef kun je zelfs verschillende stijlen combineren. Het gaat om de attitude, dus de uitstraling die je hebt tijdens het dragen van de kleding.

Beter in beeld komen begint steeds bij jezelf en versterkt bij iedereen zijn zelfvertrouwen !

Go for it !

Wil je meer info?

Dan is het misschien tijd om eens na te denken en te bekijken hoe je meer kan werkeen aan een positiever zelfbeeld. Onze Make-over coaching kan je daarbij helpen. Op verschillende manier gaan ze na hoe je uiterlijk kan bijdragen tot een beter en gelukkiger innerlijk. Je kan er stijl- en kleuradvies krijgen, je kan er gaan shoppen met begeleiding... je zal een positief gevoel kunnen meenemen naar de rest van je leven!