De beste redenen om online yoga te volgen

22-06-2020

Hoezo, yoga online?


Yoga kan je niet alleen volgen in een yogaschool, maar ook via online lessen. Dit kan via online yoga cursussen.

Hoewel het initieel misschien vreemd lijkt om les te volgen via een scherm, kunnen online yoga lessen toch heel wat voordelen bieden. Ik som ze hieronder even voor je op.

Waarom online yogalessen volgen?


1) Yoga online => wanneer je maar wil

Wat ikzelf het grootste voordeel vind van online yogalessen is dat je ze kan volgen wanneer je maar wil. Heb je op dinsdagen 's avonds tijd maar op woensdag enkel in de ochtend? Dat maakt allemaal niet uit, want je kan je yogales opzetten op eender welk moment. Je kan je yogapraktijk volledig afstemmen op je het ritme van je eigen leven en stemmingen.

2) Yoga online => waar je maar wil

Nog zo'n voordeel van online yogalessen is dat je ze kan volgen op eender welke plaats. In je slaapkamer, in je hobbykamer, de living, of misschien zelfs een rustruimte op het werk wanneer je nood hebt aan een bezinningsmomentje. Je hoeft je lessen ook niet te missen wanneer je op vakantie gaat.

3) Yoga online => wat je maar wil

Afhankelijk van het type programma waar je voor kiest, bestaat de kans dat je heel wat verschillende soorten yoga kan volgen of yogalessen krijgt met een specifiek doel, stijfheid in je nek, bijvoorbeeld, of opbouw naar balanshoudingen. Je kan dan vrij kiezen waar je die dag zin in hebt. Is er een specifieke les die je ontzettend aangenaam vindt? Dan kan je die zonder problemen meerdere keren volgen.

4) Yoga online=> hoe vaak je maar wil

Wat ook een groot voordeel is, is dat je de video heel eenvoudig kan pauzeren of terugspoelen. Dit is vooral handig wanneer je iets niet goed hebt begrepen. Of misschien is er, ondanks dat je dit probeert te voorkomen, toch iets dat onmiddellijk je aandacht vraagt. Een druk op de knop kan dit eenvoudig oplossen.

5) Yoga online => lekker privé

Ik hoor wel vaker van mensen dat ze zich ongemakkelijk voelen bij het idee om yoga te gaan volgen omdat ze denken dat ze als beginner zullen opvallen in de les. Als je online lessen volgt, dan is er niemand die je ziet en kan je op je gemak proberen de juiste houding aan te nemen. Lukt het even niet, dan is dat niemand opgevallen.

6) Yoga online => vaak goedkoper

Online lessen zijn vaak goedkoper dan lessen in een yogaschool. Je docent kan met één les immers meer mensen bereiken en ze hoeven geen kosten te betalen voor de zaal die ze gebruiken. Dit laat zich merken in de prijs.

Zijn yoga online lessen iets voor jou?


Zoals je ziet hebben online yogalessen heel wat voordelen. De lessen zijn vaak hetzelfde als wanneer je naar een yogaschool zou gaan, enkel staat je lesgever op het scherm en niet live voor je neus

Ik kan je online lessen dus alleen maar enthousiast aanraden!

Zo, ik hoop dat ik je hiermee op weg heb kunnen zetten om met yoga te kunnen beginnen.

Ik werk samen met Melanie Poldervaart, zij is professioneel Yogadocente. 

In haar online yoga training " YOGA VOOR BEGINNERS " , leert Melanie je stap voor stap ALLE BASISOEFENINGEN van yoga kennen.

Dit is een leuke manier, lekker van thuis uit. Doe jij mee?

Veel Succes !

.