Breng je chakra's in balans met deze online cursus

25-07-2020

Er kwam iemand in mijn praktijk die haar al langere tijd slecht voelde, zonder haar echt slecht te voelen. Klinkt als een gekke uitleg, maar misschien als ik je uitleg hoe ze haar voelde, kan het je wel eens bekend voorkomen. Ze had het gevoel dat alles wel goed ging in haar leven, maar dat ze van niks echt energie kreeg of nergens echt voor de volle 100% voor kon gaan.

Ik vertelde haar dat dit wel eens iets te maken kon hebben met haar energiecentra in haar lichaam en dat die niet helemaal in balans zijn. Om je echt goed te kunnen voelen in je lichaam en leven, is het belangrijk dat die in balans zijn. 

Je zal perfect kunnen functioneren in je leven, maar toch altijd het gevoel hebben dat er iets mist. Dat willen we natuurlijk niet. Ik wilde ook dat ze haar beter zou voelen en echt gewoon het beste uit het leven te halen vol geluk, want waarom zou je anders leven, als het niet is om gelukkig te kunnen worden?

Iedereen heeft natuurlijk wel mindere dagen, maar ik wil toch proberen iedereen te coachen naar een gelukkig en bewust leven. Dat doe ik soms via Life Coaching, soms via Mindfulness, maar soms merk ik dat mensen andere dingen nodig hebben. Dat was ook zo voor deze mevrouw. Ik wilde haar de kans geven om op een ontspannen manier van het leven te genieten, en dit voor lang termijn. 

Daarom kon ik haar de Happy with Yoga Academy aanbevelen, en zeker hun cursus rond Yoga Nidra, wat een reis aanbiedt door de chakra's. Ze was heel enthousiast over die cursus en vertelde me er nadien over. Ik wil dit ook even aan jou meegeven, want wie weet kan je jouw leven ook wel zo'n boost geven. 

Chakra's, wat zijn dat?


Het chakra systeem hangt eigenlijk samen met jouw energiesysteem. Energie zit in je lichaam, overal. Dat is ook zo aangegeven door wetenschappers. Logisch heeft je fysieke lichaam energie, maar ook jouw gedachten en emoties zijn vormen van energie. Yoga gaat focussen op het sturen van jouw levensenergie, wat het is onze primaire levenskracht. 

We hebben energie dan ook nodig heel de dag door.

 • bij het opstaan
 • het maken van eten
 • stappen zetten naar je werk
 • nadenken over je toekomst
 • zorgen voor je vrienden en familie
 • ambities creëren
 • ...

Energie kan dus zorgen voor een succesvolle dag en een beïnvloedt de manier hoe we leven. Het is dus van optimaal belang dat die energie goed zit. Daar komt Yoga in de picture. Yoga kan echt helpen je chakra systeem in balans te brengen

Er zijn 7 hoofdchakra's. 

Het zijn echte hoofdpunten van energie die verschillende delen van het lichaam aanspreken. Wanneer je die dus goed snapt, kan je ook zoeken waar de onbalans in je lichaam is en hoe je die kan aanpakken.

Zoals ik al zei zal 1 chakra dat niet in balans is niet leiden tot het grootste ongeluk, maar het heeft toch invloed op jouw energie en hoe je in het leven staat. Daarom kan een cursus hierrond helpen, ook voor de mevrouw. Of die geholpen heeft bij haar en hoe die in zijn werk ging, lees je hieronder. 

.

Hoe werkt de Chakra cursus?


Happy with Yoga Academy pakte de cursus op een heel open manier aan. De mevrouw uit mijn praktijk was zelf niet echt bekend met Yoga, maar ook zei had het gevoel dat ze meekon en het op haar niveau was. Het is een persoonlijke aanpak, waardoor ze echt vooruitgang boekte. Ze zei wel dat het niet alleen draait om de 'bewegingen', want dat was wel het idee dat ze als onervaren persoon kreeg. Ze had niet verwacht dat het ook zo ver zou ingaan op innerlijke blokkades, mentale programmeringen en overtuigingen.

Zoals eerder uitgelegd gaat de cursus door alle chakra's om zo te kijken en bestuderen of ze in balans zijn. Ook gebruiken ze de traditionele Yoga Nidra techniek om zo alle blokkades tegen te gaan en de juiste overtuigingen te kunnen aannemen. Zo komen ze tot een goed geheel van 7 chakra's die apart en samen volledig in balans zouden moeten zijn

Ze vertelde me dat ze haarzelf wel echt is tegengekomen en dat het niet altijd even evident was. Doordat ze nieuw was met het concept was ze een beetje achterdochtig en stelde ze haar in het begin heel gesloten op. Ze zegt dat ze daardoor wel het gevoel heeft niet alles uit de cursus gehaald te hebben, omdat het toch even duurde om haar open te stellen. Uiteindelijk bleek dat niet zo'n probleem, want ze kan de zaken die ze geleerd heeft, blijven toepassen en zo toch elke dag nog voordeel halen uit de cursus. 

Wat leer je van de cursus Chakra?


 • hoe het chakra systeem werkt
 • belangrijkste eigenschappen elke chakra
 • hoe je de energie in balans brengt in heel je lichaam
 • hoe je Yoga hierbij kan toepassen
 • een diepe ontspanning
 •  veranderen van moeilijke overtuigingen
 • je komt meer te weten over jezelf
 • afkomen van stress en burn outs

Wanneer de cursus was afgelopen vroeg ik aan haar wat ze had bijgeleerd. Dat vond ze een moeilijke vraag om uit te leggen. Dat omdat ze niet zoveel echt bijleerde, maar gewoon veel leerde over haar eigen mentale welzijn, haar energiepunten en haar werking van haar lichaam. Doordat het allemaal zo persoonlijk is, vond ze het moeilijk uit te leggen wat haar nu echt geholpen heeft. Toch probeerde ze het even kort samen te vatten.

Ze had het gevoel echt wel iets geleerd te hebben oer energie en over hoe een chakrasysteem werkt. De uitleg die ik hierboven gaf, geeft al een klein idee. Toch zei ze het daar op een heel andere manier te leren, omdat je ook echt leert hoe je het kan toepassen op jouw eigen leven. Ze leerde functies en energiepunten aan haar lichaam die ze niet eerder wist dat zelfs bestonden.

Ze zegt vooral dat de cursus eigenlijk echt de ideale introductie was naar de rest van haar leven. Ze ziet nu ook in dat het wel eens kan dat je je niet altijd top voelt, maar dat er echt manieren zijn om te zoeken waar dat aan ligt, en daar is ze vooral heel gelukkig mee. Ze kan altijd teruggrijpen naar wat ze in de cursus leerde en dit voor de rest van haar leven toepassen als ze haar niet helemaal optimaal voelt.

Ze beveelt de cursus aan voor iedereen die een open geest heeft en ook soms het gevoel heeft dat er iets mist in het leven. Het geeft je echt vele oefeningen en technieken die je kan helpen. Wel had ze zelf graag gehad dat ze was gestart met een meer open blik en dit wil ze dan ook zeker duidelijk maken: het werkt echt, je moet er gewoon in geloven. Elk probleem kan bespreekbaar worden gemaakt. Overtuigingen kunnen wel degelijk veranderen.

Als het gevoel van de mevrouw je best wel bekend in de oren klinkt, kijk dan zeker eens bij Happy with Yoga Academy. Ze gaan je kunnen helpen met hun Chakra cursus! 

Hij gaat je vooral helpen als je:

 • ontspanning wilt
 • meer wilt leren over je innerlijke zelf en hoe je in elkaar zit
 • je graag praktische oefeningen wilt die je kunnen helpen
 • je jouw overtuigingen eens van dichterbij wilt analyseren
 • je soms neigt naar een burn-out of snel overprikkelt bent

Is deze training iets voor jouw


Ben je op zoek naar BALANS IN DE BELANGRIJKSTE ENERGIECENTRA VAN JE Lichaam waar je kalmer en zelfzekerder van kan worden?

Dan is de cursus "Reis door de chakra's" misschien wel iets voor jou. Geef het zeker een kans.

Ik werk samen met Melanie Poldervaart, zij is professioneel Yogadocente.
In haar online cursus " Reis door de chakra's" leert Melanie je PRAKTISCHE EN DOELGERICHTE TECHNIEKEN OM TE WERKEN MET DE CHAKRA'S."

Dit is nu de gemakkelijkste manier, lekker van thuis uit. Doe jij mee?

Klik op de knop hieronder om naar de cursus van Melanie te gaan.

Veel Succes !
Bettina

.