Beste tips om je te beschermen tegen het coronavirus

05-04-2020

Preventieve maatregelen en het versterken van je immuunsysteem

Boeiende tijden

We leven in boeiende tijden. Het Corona virus heeft een grote impact op onze samenleving en doet situaties ontstaan die we nooit gezien hebben.

Ons leven is genoodzaakt te vertragen en we krijgen de tijd om ons te richten op onze medemens in plaats van het eeuwige gejaag van alledag. 

Interessant, toch?

De media slaat ons echter om de oren met nieuws en beelden over het Corona virus, samen met de nodige richtlijnen om het virus niet te verspreiden.

Maar hoe kan je jezelf, zowel mentaal als fysiek, nu het beste beschermen?

Ik geef je hieronder tips en informatie.

Hierbij vindt u al een link naar een speciale editie van BioGezond, die enkel gaat over het versterken van de immuniteit.

Daarin belicht Dr. Geert Verhelst een aantal maatregelen die ons kunnen helpen onze weerstand sterker te maken, waardoor een virus ons niet ziek maakt of enkel leidt tot een milde en snel voorbij gaande ziektetoestand.

Met dank aan DR GEERT VERHELST

Wanneer u klikt op de link, duurt het een tiental seconden vooraleer het digitale magazine geopend wordt.

( klik op de foto =>> om het te openen)

Preventief:

Vitamine D3 Platinum (druppels, pearls): kinderen tot en met 10 jaar: 1000 IU/dag, vanaf 11 jaar en ouder: 3000 IU/dag. Hogere doses mogen op voorschrift.

Shiitake Platinum (2 à 6 caps/dag) of Kyolic Platinum (1 à 2 tabl/dag) of Cat's Claw Platinum (2 caps/dag) of Marcus Rohrer Spirulina (10 tabletten per dag) -

Selenium All Natural Antioxidant complex, 1 capsule/dag: met natuurlijke vormen van selenium en zink, en van de vitaminen A, C en E. -

Eventueel nog: • Kuur Kyo Dophilus Multi 9: indien recent een antibioticumkuur ondergaan, indien op regelmatige basis maagzuurremmers of ontstekingswerende medicijnen worden ingenomen • Vitamine C platinum: 1 tablet per dag.

Aanpak

Immunoton Forte (min. 3 capsules per dag): topcombinatie van Andrographis paniculata (Indiase gentiaan, Indiase echinacea, Kalmegh) en Pelargonium sidoides (Umckaloabo), in synergie met zink, selenium, vitaminen A, D en C - BIO Vliersiroop van ladrôme: 4 maal per dag 15 ml

Verder zetten van de hierboven aangehaalde Vitamine D Platinum + Shiitake Platinum of Kyolic Platinum of Cat's Claw Platinum of Marcus Rohrer Spirulina -

Eventueel nog: Vitamine C Platinum: eerste dag 6 tabletten verspreid innemen, de volgende dagen 3 tabletten per dag •

Zink Platinum: extra 2 capsules per dag, niet langer dan twee weken •

BIO Propolis siroop, Immuno Plus ampullen, Tijm + Den + salie siroop, Propolis capsules "Ademhaling en Weerstand", Propolis Mond- en keelspray van ladrôme • BIO Essentiële oliën van ladrôme: Oregano, Eucalyptus radiata, Ravintsara


Tips om je fysiek te beschermen tegen het Corona virus

Uiteraard is het belangrijk, zoals de overheid ons laat weten, om geregeld je handen te wassen en drukke plaatsen te vermijden.

Hetgeen waarover echter niet gesproken wordt is hoe je je weerstand kan versterken om je kansen tegen het virus te verhogen.

Toch zijn er heel wat mogelijkheden:

Je kan best suikers en hoogbewerkte, geraffineerde voeding vermijden. Wat we eten bepaalt voor een groot deel hoe sterk ons immuunsysteem is. Geraffineerde voeding bevat weinig nuttige vitaminen en mineralen, en vraagt tegelijkertijd veel van ons lichaam om het te verwerken. Het veroorzaakt bovendien schommelingen in de suikerspiegel van ons bloed, wat de werking van onze witte bloedcellen vermindert. En het zijn net deze witte bloedcellen die we broodnodig hebben. Hoewel de verleiding nu groot is om naar je comfortfood te grijpen doe je dat dus best niet.

Ook gekend als een versterkende factor voor onze weerstand is vitamine D. Naast gezond voor onze botten zorgt vitamine D er ook voor dat witte bloedcellen actiever worden in ons lichaam. Je kan vitamine D nemen als een supplement, maar de meest natuurlijke bron is door in de zon te lopen. (Maar natuurlijk niet tot je er uitziet als een kreeft.) Vitamine D wordt aangemaakt in onze huid onder invloed van zonlicht. Verder haal je het ook uit zuivelproducten, vette vis en zongerijpte paddenstoelen. Melk laat je in deze periode beter even links liggen aangezien het vaak de slijmvorming in de hand werkt.


 • Vitamine A is eveneens een vitamine waar je lichaam veel aan heeft om je te beschermen tegen Corona. Het vitamine werkt in duo met vitamine D en beschermt de slijmvliezen van onder andere je luchtwegen. Vitamine A halen we voornamelijk uit carotenen en dierlijke retinol. Carotenen zijn terug te vinden in donkergroene, rode, gele en oranje groenten en vruchten. Retinol haal je uit vette vis, eidooiers, boter en zure melkproducten.
 • Vitamine C kennen we allemaal als een belangrijke weerstandsverhoger. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik je dit vitamine opnieuw aanraad. In relatie met het Corona virus is vitamine C belangrijk omdat het sterke bindweefselbarrières opbouwt, welke ervoor zorgen dat vreemde kiemen (zoals virussen) maar moeilijk je cellen kunnen binnendringen.
 • De mineralen zink en selenium zijn evenzeer belangrijk voor de optimale werking van ons immuunsysteem. Ze ondersteunen het aanmaken van nieuwe witte bloedcellen en verschillende afweerstoffen. Zink heeft bovendien een directe, antivirale werking. Beiden zijn vooral terug te vinden in dierlijke producten, zoals rood vlees, zure zuivel en eieren, en in bepaalde pitten en zaden.
 • Naast bovenstaande vitaminen en mineralen zijn er ook verschillende planten die je immuunsysteem kunnen ondersteunen, en meer specifiek kunnen bijdragen tot de preventie van luchtwegeninfecties. Als eerste zijn er enkele medicinale paddenstoelen zoals de shiitake, de maitake en de reishi.
 • Als tweede zijn er vlierbessen. Deze bessen zijn al langer gekend voor hun anti-griep stoffen. Een tas vlierbessenthee is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je weerstand tegen virussen zoals de griep en ook Corona.
 • Als derde kan ik je enkele supplementen aanraden, zoals propolis, een bijenproduct, en spirulina, een alg waarvan is aangetoond dat het een duidelijke, versterkende werking heeft op ons immuunsysteem.
 • 7) Je kan ook één druppel tea-tree olie in 1 liter water doen en elk uur een slok van nemen.Dit kan preventief en als je ziek bentTips om mentaal sterk te blijven tijdens het Corona virus

Een spijtig gevolg van de vele maatregelen en de vele informatie die we te zien en te horen krijgen over het Corona virus is dat het onzekerheid en angst creëert.

We krijgen stress en gaan misschien piekeren.

Hieronder geef ik je enkele tips om je te beschermen tegen Corona angst.

 • 1) Neem geregeld wat frisse lucht. Nu de sportschool gesloten is, is het de moment om wat vaker een wandeling te maken. Je moet hiervoor niet meteen naar een natuurgebied gaan, ook een wandeling in je wijk is al voldoende. Als het zonnig is maak je meteen ook weer vitamine D aan. Win-win dus. Zet ook geregeld je ramen open om je huis te luchten.
 • 2) Kalmeer je geest met mindfulness en meditatie. Dit kan je helpen om onderscheid te maken tussen die zaken waar je je nodeloos zorgen om maakt - met andere woorden dingen waar je geen invloed op hebt - en zaken waar je wel degelijk iets aan kan doen. Het geeft je perspectief op de situatie en geeft je een houvast in het Nu. Je zal op het einde van je meditatie al heel wat meer ontspannen zijn dan ervoor.
 • 3) Kluister jezelf niet aan het nieuws en de sociale media. Het is uiteraard wel goed dat je op de hoogte blijft, maar door ieder kwartier te checken voor een update of om dat laatste, nieuwe berichtje te bekijken creëer je alleen maar meer spanning in je lichaam. Beperk dus hoe vaak je naar het nieuws kijkt of luister. Plan eventueel 1 of 2 vaste momenten per dag in waarop je even het nieuws checkt voor nieuwe informatie.
 • 4) Neem voldoende rust. In onze slaap verwerken we alle prikkels die we overdag hebben opgenomen, en dit zijn er nu toch wel wat meer dan gebruikelijk. Zorg er dus voor dat je voldoende slaapt.
 • 5) Gebruik de tijd die vrij komt door het thuiswerken of het wegvallen van sport en evenementen op een plezierige manier. Lees dat boek dat al een tijdje op de kast ligt. Of volg die online cursus die je een tijd geleden weg klikte omdat je geen tijd had. Misschien heb je wel een hobby die je weer kan oppikken? Het kan allemaal.

Dit is wat je zeker kunt doen.

Voel jij je niet goed, blijf thuis.

Haal deze essentiële olië* in huis:

 • Tea-tree oil (Melaleuca): het doodt virussen. Doe één druppel water in een liter water (liefst niet in een plastiek fles), en drink er om het kwartier een beetje van.
  De tea-tree zal in je maag terechtkomen en het virus doden, waardoor het niet in je longen terechtkomt.

Dit is erg belangrijk: houd je longen vrij van virussen!!!

Eet meer groenten, meer slaatjes, meer fruit, vermijd zware voeding, eet licht, vast

Reinig je systeem, drink thee die de lever en de nieren reinigt.

Neem zeker vitamine D3 en vitamine C in. Het is goed voor de longen en zal je immuniteit verbeteren.

De coronacrisis veroorzaakt heel wat stress en angst onder de bevolking.

Maar hoe ga je daarmee om? Ben je angstig of onrustig?

Veel mensen worstelen hiermee.

Ik ben Bettina en sinds 2010 begeleid ik mensen om dergelijke obstakels te stoppen en te voorkomen.

Net wat jij nu nodig hebt.

In ons gesprek ga ik je daar meehelpen. Ik geef je handige tips en oefeningen om in deze crisistijd in je kracht te blijven en je kalmte en rust te bewaren.

We bespreken wat je juist angstig of onrustig maakt, kijken waar je tegenaan loopt.

Je bent hier niet voor niets terechtgekomen
Zie ik een ander probleem of is het toch geen match?
Waar mogelijk stuur ik je door naar de juiste persoon in mijn netwerk die je wél kan helpen.

Ik kijk ernaar uit om binnenkort contact met je te hebben!

0484 22 61 84 of info@bettinakegels.be

Liefs,
Bettina Kegels

Veel geluk allemaal en zoveel respect voor alle dokters en verzorgend personeel. 

Heb je nog vragen contacteer me zeker.

Zorg goed voor jezelf en je geliefde

Liefs Bettina