4 geniale stappen om spiritueel te ontwaken

01-11-2020

Spiritueel ontwaken... Er bestaan zoveel ideeën rond, maar wat is er nu net correct? Ik merk dat spiritueel ontwaken vaak gelinkt wordt aan eenzaam zijn, iets mentaal heel zwaar of iets dat je ineens overkomt. Er bestaan dus best wat misvattingen. Laat me je even wegwijs maken in de spirituele wereld, en je zal zien dat je rustig, op jouw tempo kan ontwaken. Wees maar zeker, je moet er geen extreme dingen voor ondergaan.

Wat is dat, spiritueel ontwaken?

Spiritueel ontwaken is eigenlijk heel simpel gezegd 'herboren worden in je lichaam, met een bewuster doel'. Op die manier kom je bewuster terecht in de wereld waar je graag één wil zijn met je geest, de natuur en de aarde. Het doet je beseffen dat er meer in het leven is dan enkel geld, spullen en macht.

Wanneer je vragen begint te stellen over je geloof, je waarden en normen, je gewoontes en je omgeving... dan zal je beseffen dat er veel meer tot het leven is dan je oorspronkelijk dacht. Ons is altijd maar aangeleerd voor het meeste te gaan. Het meeste succes, de meeste vrienden, het meeste geld... Dat kan een positief doel zijn in je leven, maar werkt maar tijdelijk. Door een spirituele ontwaking zal je inzien wat er op lang termijn echt toe doet in je leven.

Vaak gebeurt er iets negatiefs in een persoon zijn leven, waardoor hij dieper in zichzelf gaat kijken en zo zichzelf ook tegenkomt. Vaak gaat de persoon door het negatieve beseffen wat hij wel wil en waar hij naar verlangt: zijn ware natuur. Als jouw gedachten dan in lijn gaan liggen met die ware natuur, kom je tot een spirituele ontwaking.

Stel jij jezelf soms deze vragen:

-Waarom ben ik hier?

-Wat is mijn doel hier?

-Wat gebeurt er na dit leven?

-Waarom lijdt de wereld zo erg?

-Wat is geluk?

Dan stel je je vragen over je natuurlijke leven. Je stelt je de belangrijkste vragen die je diep doen nadenken. Als je het gevoel hebt dat jij je op dit keerpunt bevindt, dan kan ik je helpen. Ik was ook ooit in die positie. Laat me je meer vertellen wat het betekent om spiritueel te ontwaken en hoe het in zijn werk gaat. Ik geloof dat dit je kan helpen in jouw weg.

Doet het pijn wanneer je spiritueel ontwaakt?

Vaak wordt er gezegd dat spiritueel ontwaken pijn doet en alleen kan gebeuren op negatieve momenten in je leven. Dat is niet waar. Het klopt dat negatieve ervaringen je vaak doen inzien dat je het anders wilt en doen je beseffen dat je op een andere manier wilt gaan denken. Zo kan je tot het proces van ontwaken komen, maar geloof me, dat is echt niet de enige manier.

Doordat die negatieve ervaring je vaak het gevoel geeft dat je geen controle hebt, begin je vaak te beseffen dat het leven meer is dan alleen die zaken die je kan controleren. Zo besef je dat de natuur, de wereld en het leven veel belangrijker zijn dat die zaken waar je toch geen controle over hebt.

Zoals ik al zei, is het ook mogelijk met een positieve mindset spiritueel te ontwaken. Vaak heeft het te maken met de stappen van het leven waar we continu doorgaan. Die stappen worden bepaald door het ervaren van contrast. Dat moet niet positief of negatief zijn, maar gebeurt gewoon.

Bij het ervaren van dat contrast kan je ervoor kiezen dit te accepteren of dit dieper te bekijken. Op die manier kom je tot een spirituele ontwaking. Vaak leidt het tot een beter begrip van jezelf en een connectie met je innerlijke. Op die manier kan je je vredevol voelen en gewoon tot rust komen. De enige reden dat sommige ontwakingen positiever of negatiever voelen, is omdat het je meer moeite kost terug het contrast op te lossen.

Hoe kan je zelf spiritueel ontwaken?

Net zoals je lichaam, jammer genoeg, steeds ouder wordt, wordt ook je geest wijzer. Je geest kan alleen evolueren door je connectie met je innerlijke en je ervaringen. Zoveel te meer je een connectie maakt met je geest, zoveel te beter je zal snappen dat er een transformatie kan plaatsvinden. Op die manier zal je meer geluk, vrede, blijdschap en vrijheid ervaren.

Er zijn enkele symptomen die aangeven dat jij klaar bent om spiritueel te ontwaken.

-Je voelt je geïsoleerd van je omgeving

-Je hebt meer schommelingen in je humeur

-Je hebt minder motivatie om te ondernemen

-Je stelt je veel levensvragen

-Je vindt je draai niet bij je werk en haalt er geen voldoening uit

-Je hebt het gevoel dat je iets helemaal nieuws wil proberen, maar weet niet hoe

4 belangrijke stappen geven hoe ook jij spiritueel kan ontwaken

1 Erken je verlangen

Denk eens na... Je voelt je niet zo goed... wat is de reden daarvoor? Wanneer je geldproblemen hebt, je ongelukkig voelt op je werk, je slechte relaties hebt, ga je vaak beginnen denken wat het is dat je verlangt. Dat kan iets simpel zijn en als je nadenkt zal het vaak iets zijn wat niets 'kost'.

Erken dit verlangen. Denk erover na, laat het toe en voel het. Gun het jezelf om uit te kijken naar dit verlangen en ga er vol voor! Je zal wel komen tot de realisatie van je verlangen, zolang je er echt voor gaat.

2 Erken de realiteit in je verlangen

Vaak gebeurt het dat wanneer je iets verlangt, je aan niets anders kan denken en je bijna het verlangen wordt. Dat wil zeggen dat jij als persoon ook in dat verlangen zit. Jij hebt alles al wat je hebt, jij bent je eigen verlangen. Je moet alleen willen inzien dat je dat verlangen in jezelf moet zoeken.

Wanneer je angst hebt, moet je denken aan dat je innerlijke wel gelukkig is, wel zich goed voelt en positief is. Je moet gewoon zoeken naar die persoon en zoeken naar je innerlijke geluk, je hebt het echt bij de hand.

Onthoud dat alles mogelijk is. Als jij je geest de kans geeft zich te ontwikkelen en je hart open kan zetten, dan zal je zien dat je kan vertrouwen op de toekomst, want je hebt jezelf en je geest die je overal doorloodst. Wanneer je zorgen hebt, laat die los. Die zijn tijdelijk. Op lang termijn zijn jij en je geest het enige wat overblijft en moet je zien dat je daarmee gelukkig bent.

3 Integreer het verlangen in je leven

Jij wilt een vredevol en gelukkig leven. Het is dan aan jou om ook echt in je geest te zoeken naar dat verlangen en zo het daar vinden. Vaak verliezen we ons verlangen naar simpele maar fundamentele dingen. Dat omdat we worden afgeleid door blinkende dingen en door korte ervaringen die even zorgen voor geluk.

Het is belangrijk je verlangen voor je geest te houden en dit niet te verliezen. Alleen zo zal je op lang termijn gelukkig zijn en rust vinden, of er nu een tegenslag is of niet. Zo zal jij beseffen wat de fundamentele zaken zijn in het leven.

Weet dat het niet altijd eenvoudig is en je echt moet proberen in de juiste richting te denken, op zoek naar je verlangen. Weet dat je hard zal moeten zoeken en het geen eenvoudige weg is, maar je moet toch blijven proberen.

4 Hou vol

Wanneer je het gevoel hebt dat alles terug beter gaat en je jouw verlangen onder controle hebt, is het belangrijk om je focus niet te verleggen. De maatschappij doet ons vaak focussen op de negatieve dingen, laat ons slecht voelen over de wereld of kan je hoofd vullen met negatief nieuws. Laat dat los en hou je geest vast.

Doe dat door:

-meer dankbaar te zijn dan te klagen

-te mediteren

-in het huidige moment te blijven en niet uit te wijken naar verleden of toekomst

-verantwoordelijkheid te nemen voor je leven

-van jezelf te houden en compassie te hebben voor jezelf

-even alle (sociale) media af te zetten en te focussen op jezelf

En onthoud: 'Elke dag is een nieuw avontuur vol verlangens'

Wat nu?

Ik kan me inbeelden dat je deze informatie hierboven interessant vond, maar niet dadelijk weet hoe je ze stap voor stap kan toepassen. Ik heb daarvoor de oplossing.

Ik wil je graag op weg helpen met mijn mindfulness training. Die gaat stap voor stap tonen hoe jij een goed spiritueel pad kan bewandelen.

8 weken lang, vol video's, tips, recepten, meditaties... en zoveel meer.

Je kan gewoon het gemakkelijke pad volgen!

Klik hier om te training te bekijken.

Succes!

PS: als je nog vragen hebt, stel ze zeker!