7 tips die je kan toepassen om je leven te veranderen

03-04-2020

Ken je het gevoel dat je jouw leven wilt veranderen, maar niet weet hoe je hieraan moet beginnen? Het is een gevoel waar veel mensen mee te kampen hebben. De wil om te veranderen is er er wel, maar het lijkt alsof verandering in het leven langzaam verloopt.

Vandaag deel ik 7 tips die jij kan toepassen om te veranderen!

Vooraleer ik van start ga met de tips, zijn er enkele dingen die je moet onthouden.

Als je wil veranderen moet je uit jouw comfortzone durven stappen. Je moet gedreven zijn en dat is iets wat veel mensen vaak niet hebben. Ze blijven maar dromen over het feit dat ze hun leven willen veranderen.

Maak je dromen realiteit!


Tips1. Ontdek wat je wil veranderen

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Eerst moet je weten wat je wil veranderen.

Schrijf die doelen op en denk ook na waarom je dit wil veranderen. Dit laat je toe om beter na te denken over veranderingen.

2. Neem kleine stappen

Soms hebben we gewoon slechte gewoontes aangeleerd en is verandering daarom moeilijk. Met kleine stappen leer je die gewoontes af en laat je verandering toe in je leven. Begin bijvoorbeeld aan het begin van de dag 3 minuten met jouw belangrijkste taak van die dag. Soms kunnen we ons niet motiveren, maar je zal zien dat als je begint met die drie minuten, je waarschijnlijk minder moeite hebt om toch verder te werken! En zo leer je goede gewoontes aan.

3. Zoek iemand waarmee je samen kan veranderen

Verandering kan moeilijk lijken, daarom doe je dit best samen. De mens is sociaal van aard en het is gemakkelijker om dit met iemand samen te doen! Zoek een familielid, een vriend/ vriend of misschien je partner om samen verandering aan te gaan. Je zal zien dat dit direct veel sneller lukt!

4. Geef niet op, wees positief over jezelf

Als iets niet direct lukt hebben we de neiging op te geven. Je steekt vaak de schuld op jezelf als het niet lukt, maar het is belangrijk om in jezelf te geloven. Je moet trots zijn op elke verandering die lukt, ook als het maar een kleine verandering is. Zoals tips 2 het uitlegt: je moet blij zijn met de kleine stappen en dingen die je bereikt.

5. Geef jezelf en iemand anders een compliment

Leer jezelf en anderen te waarderen. Neem 1 minuut de tijd en denk na wat je echt waardeert aan iemand. Geef deze persoon een compliment. Daarnaast mag jij jezelf ook een complimentje geven, zo werken we aan een goede dosis zelfwaardering. Denk 's avonds eens een minuut na over wat jij vandaag goed gedaan hebt. Als je dit elke dag doet, zal je zien dat zelfwaardering echt helpt om verandering in gang te zetten!

6. Vertel anderen wat jij wil veranderen

Veranderen doe je dus best niet alleen, de derde tip was dat je op zoek moet gaan naar iemand waarmee je kan veranderen. Maar dit is niet alles: vertel anderen ook wat jouw doelen zijn.

Als je anderen daarover vertelt, weet jij dat ze jou kunnen aanmoedigen. Ze kunnen je vragen stellen en je ermee confronteren. Samen staan we sterk!

7. Wil niet te veel in één keer

Verandering kost tijd, dat vergeten veel mensen. Zoals tip 2 het perfect omschreef: je moet kleine stappen nemen. Elke actie die je neemt geeft resultaat. Verwacht geen wonder binnen de dag, je moet verandering opbouwen. Neem stap voor stap acties! Je kan bijvoorbeeld een training bijwonen, of nadenken over jouw positieve eigenschappen en je doelen opschrijven. Al deze dingen zullen resultaat opleveren na verloop van tijd!

Deel deze goede dingen met elkaar, want zo steunen we elkaar!


Wat nu? 


Wil jij gaan stress gaan verminderen met meditatie? Lijkt het jou wel iets om dat middels een online cursus te gaan doen? Dan is de Mindfulness online training absoluut aan te raden. Deze training is uitgebreid opgesteld, heeft een bewezen werking en is ook nog eens voordelig geprijsd.

Door deze eigenschappen zou óók jij in staat moeten zijn om met deze online training stress te gaan verminderen. Veel mensen zijn je al voor gegaan, waardoor zij nu een stuk gelukkiger & rustiger kunnen leven. Lijkt jou dat ook iets? Kijk jij ook uit naar innerlijke rust en geluk? Dan hoef je eigenlijk maar één ding te doen: je direct aan te melden voor de Mindfulness online training!