10 tips om je huis energetisch te zuiveren 

01-06-2021

Heb jij soms het gevoel dat er een nare energie in je huis hangt? Misschien heb je wel een specifieke kamer waar je niet graag komt omdat er steeds een onaangename sfeer hangt? Of heb je net een huis gekocht en heb je het gevoel dat de vorige eigenaars er nog zijn?

Dan kan het zijn dat er zich negatieve energie in je woning of appartement bevindt. Dit heeft invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid en kan je dus maar beter verhelpen. Ik geef je hieronder 10 tips over hoe je dit het best aanpakt.

Hoe je huis energetisch zuiveren

1 Laat frisse lucht binnen

Energie houdt ervan te stromen. Stromende energie is neutrale energie en dat is net wat je in huis wil hebben! Zet dus geregeld (best dagelijks) even de ramen en deuren open. Laat de wind zich door je woning bewegen en zo de ruimten reinigen.

2 Verwijder alle rommel

Doorzoek eens de verste hoeken van je lades en kasten en verzamel alles wat je niet meer nodig hebt. Gooi het weg of geef het aan de kringloopwinkel. Nutteloze en/of rommelige zaken stagneren energie, wat tot een negatieve lading leidt.

3 Schoonmaken

Jawel, schoonmaken. Je zal zelf wel al gemerkt hebben dat een proper huis veel aangenamer aanvoelt. Dit komt omdat stof en vuiligheid negatieve energie aantrekt. Je moet natuurlijk niet gaan focussen op ieder stofje dat je tegenkomt, maar maak wel geregeld je huis schoon.

4 Groene vingers

Planten, en voornamelijk groene planten, doen wonderen voor je woning. Ze zuiveren zowel de lucht als de energie van je woning. Bovendien zijn ze best mooi, die plantjes.

5 Lichte kleuren

Ook kleuren spelen een belangrijke rol wat betreft de energie van je woning. Donkere kleuren kunnen negatieve energie aantrekken - wat uiteraard niet wil zeggen dat alle woningen met donkere meubelen een negatieve energie hebben. Het kan wel een bepalende factor zijn. Gebruik bij voorkeur lichte kleuren. Vooral pastelkleuren hebben een positieve invloed.

6 Smudgen

Smudgen is een ritueel dat reeds een lange geschiedenis kent. Met smudgen wordt bedoelt dat je witte salie gaat branden. Dit kan een salie stick zijn, salie wierrook of gedroogde salie blaadjes. Je verspreidt de rook doorheen je huis en opent vervolgens alle ramen en deuren zodat de negatieve energie naar buiten kan stromen.

7 Gebruik geluid

Omdat geluid een vibratie is, verplaatst het de lucht en zet het energie aan om weer te gaan stromen. Neem een bel bij de hand, gebruik je stem, of klap in je handen, en laat het geluid rinkelen in alle hoeken van de kamers.

8 Geen kapotte spullen meer

Repareer die dingen die je al een tijdje wil repareren of gooi ze weg. Ik denk hierbij aan kapotte kabels of spullen met lege batterijen. Kapot materiaal brengt negatieve energie met zich mee en dat is vaak eenvoudig op te lossen.

9 Verplaats je meubels

Staan jouw meubels ook al jaren op dezelfde plaats? Ook dit is niet optimaal voor een goede energie in je woning. Verplaats je meubels eens. Begin met een lamp, of schuif je zetels in het rond.

10 Zwarte Toermalijn

Toermalijn is een edelsteen die uitermate geschikt is om de energie in een kamer te verbeteren. Deze edelsteen heeft verschillende kleuren maar de zwarte is hiervoor de beste. Leg de steen enkele dagen in de kamer en je zal het verschil merken.

Conclusie

Zoals je kan lezen hoeft het energetisch reinigen van je woning helemaal niet moeilijk te zijn. Met de tips die ik je hierboven heb gegeven kan je eenvoudig je woning een veel aangenamere energie geven.

Laat me zeker weten wat je ervaringen zijn en aarzel zeker ook niet om eventuele andere tips en tricks te delen.


Veel liefs, 

Bettina!

Meer weten over een bewust leven?