Happy Tips rond  Gezondheid!

Misschien heb je al van Chlorella gehoord als een superfood. Dit label is terecht. Chlorella, hetgeen letterlijk 'klein groen blaadje' betekent, is een zoetwater-alg met een felgroene kleur. De kleur wordt veroorzaakt door een stof genaamd chlorofyl.

Aan het begin van de 20ste eeuw werden 'vitaminen' ontdekt door een Poolse biochemicus genaamd Casimir Funk. Vitaminen zijn stoffen die noodzakelijk zijn voor je gezondheid, je groei en een goede ontwikkeling. Ze leveren echter geen energie.

Omega 3 vetzuren zijn onverzadigde vetzuren. Dit zijn zogenaamde 'goede' vetsoorten omdat ze minder risico's met zich meebrengen voor ons lichaam dan de verzadigde vetzuren, en omdat ze heel wat voordelen hebben.

Iedereen heeft weleens een avond waarop het in slaap vallen maar moeilijk gaat. Wanneer dit echter vaker voorvalt, of wanneer het echt wel heel lang duurt voordat je in slaap kan vallen, kunnen we spreken over slaaploosheid.

Ayurveda vindt haar oorsprong in India en is een levenswijze die niet alleen het lichaam maar ook het mentale, emotionele en spirituele terug in balans brengt.

Technologie, het is altijd en overal daar... is dat jou ook al opgevallen? Het gekste is nog dat we ons vaak niet eens bewust zijn van de technologie die rond ons 'zweeft'.

Kurkuma is een keukenkruid dat gemaakt wordt uit de wortel van een plant, namelijk de Curcuma Longa, en een lichte bittere smaak heeft.

Antioxidanten zijn vitamines, mineralen en enzymen die de schadelijke werking van teveel vrije radicalen in ons lichaam tegen kunnen gaan en neutraliseren.

Appelazijn ontstaat door gisting van appelsap. Bij het gistingsproces worden de suikers in het appelsap omgezet in alcohol, waardoor er wijn ontstaat. Als men deze wijn dan nog verder laat gisten, bekomt men appelazijn.