De Slanklijners

IN 10 WEKEN SLANK,GEZOND, MOOI EN GELUKKIG

Dag 54

Afslanktip

Welkom op dag 54! ☀

Goedemorgen lieve Slanklijner! 

Gewoontes veranderen, je bent er elke week zo goed mee bezig geweest. Deze week gaan we er nog eentje bijdoen! 

Laten we even opsommen wat je al succesvol hebt aangepakt: 

 • Meer water drinken 
 • Meer verse kruiden gebruiken 
 • Voedingssupplementen nemen 
 • Meer kiemen eten 
 • Meer leven en bio-energetische voedsel eten 
 • Meer goede vetten eten 
 • Meer vergeten groenten eten

WAUW, dat heb jij al gedaan elke week! Hopelijk gaan deze gewoontes elke week beter en beter. Hou nog even vol en denk er bewust aan, je zal zien dat je na een tijd het vanzelf gaat toepassen! 

Deze week komt er nog een gewoonte bij! Hij kost weinig moeite en je gaat hem nog lekker vinden ook! ;) 


Veel succes! 


Eet een smoothie met superfoods

Wat zijn smoothies met superfoods? 

Superfoods bestaan werkelijk al heel lang, maar wij kennen ze vaak niet op die manier. Er is nu wel een opkomende trend die superfoods populairder maakt. Superfoods zijn zaden, bessen, granen, algen... Hun belangrijkste kenmerk is dat ze ons energie geven en dat ze ons immuunsysteem kunnen versterken. Ook bevatten ze veel eiwitten en vetzuren. 

Het gaat hier om natuurlijke voedingsmiddelen die dus een positief effect op je lichaam hebben. Dit is te merken aan de grote hoeveel vitaminen en mineralen die ze bevatten, maar ook aan de enzymen, aminozuren en antioxidanten! 

Waarom een smoothie met superfood eten? 

Ons dagelijks voedingspatroon bestaat niet altijd uit de beste voedingsstoffen. Vaak bevat het chemische stoffen, of andere middeltjes die niet goed voor je zij. Ook durven we wel eens voor de gemakkelijke, ongezonde optie te gaan, die niet voedzaam is. 

Wanneer je toch probeert een beetje extra moeite te doen en voor de gezonde optie kiest, zal je zien hoeveel voordelen je hieruit haalt. Zo zal je het voelen aan je lichaam, maar ook aan je haren, je duid en je weerstand in het algemeen. 

Een smoothie is dan weer perfect omdat je hier ook echt gebruikmaakt van de pulp die in de vruchten zit. Dat is een bron van vezels die ervoor zorgen dat je een vol gevoel blijft hebben. 

Voordelen van en smoothie met superfoods

Elke superfood heeft zijn eigen positieve eigenschappen. In het algemeen hebben ze de volgende voordelen: 

 • meer energie 
 • verbetering geestelijke en lichamelijke gezondheid 
 • beter immuunsysteem
 • sneller verbranden van calorieën 
 • verjongen van de huid 
 • minder risico op kanker

Soorten superfoods

Oorspronkelijk was de naam 'superfood' een gewone marketingstunt. Nu is deze naam zelfs Europees gereguleerd. Zo mag alleen voedsel waarvan de positieve eigenschappen bewezen zijn, die naam dragen. Er moet dus een bepaalde hoeveelheid vitaminen, mineralen en enzymen aanwezig zijn.  

Superfoods zijn niet het enige voedsel waar je nog naar moet kijken. Een peer of een appel is ook heel hoog in voedingswaarde. Superfoods kunnen wel helpen bij het aanpakken van de tekorten die je hebt. Dit komt vaker en vaker voor, en superfoods kunnen je hierbij echt helpen. 

Vergeet wel zeker niet een gewone goede variatie te hebben in je groenten en fruit, dit is even belangrijk. 

Gebruik superfoods in je smoothie 

Er zijn heel veel superfoods. Wij hebben ze voor jou even ingedeeld in verschillende categorieën. 

 • Green superfoods

Zoals de naam het al zegt, gaat het om groenten die groen zijn, en hierdoor een hoge contentratie hebben aan vitaminen, mineralen en bacteriën. 

Bijvoorbeeld: tarwegras, spinazie, sla, chlorella, spirulina.... 

 • Fruit en noten superfoods

Deze hebben als hoofdeigenschap dat ze de slechte bacteriën in je lichaam aanpakken. 

Bijvoorbeeld: acaibessen, glijbessen, bosbessen, walnoten, maco, kokosproducten... 

 • Kruiden superfoods

Ja, ook kruiden zijn goed voor je. Vele bevatten zelfs helende krachten. 

Bijvoorbeeld: brandnetel, gember, goudsbloem, kurkuma, anijs, basilicum... 

Hoe maak ik een gezonde smoothie met superfoods?

Beste is dat je deze zo vers en rauw mogelijk eet. Daardoor blijven al de voedingsmiddelen intact en krijg je die in grote mate binnen. Wanneer je dan een smoothie maakt, is het belangrijk dat je dit doet met een slowcooker of de blender op de laagste stand zet, zodat er zo weinig mogelijk verloren gaat. 

Er is ook altijd de optie om de superfoods te drogen, maar dit is niet geschikt voor een smoothie. Met zo'n smoothie kan je jouw broodmaaltijd perfect vervangen, waardoor het een perfecte lunch is.  

heb geen bang om wat natuurlijke zoetstoffen in je smoothie te gooien, zoals honing, fruit of een banaan. Hou het wel bij 1 stuk fruit, anders ga je te veel zoetstoffen binnenkrijgen, waardoor je sneller terug honger krijgt. Het is de kunt om de perfecte balans te vinden. 

Je kan denken: 'zo'n smoothie kan ik toch perfect in de winkel kopen?'... Dat kan je inderdaad, maar vaak bevatten deze toegevoegde suikers en andere additieven. 

Opdracht voor deze week 

Probeer deze week drie smoothies te eten met superfoods. Hieronder vind je enkele recepten. Voel je vrij om zelf aan de slag te gaan met nieuwe ideeën! Kijk naar de tips hierboven en het gaat je gemakkelijk lukken!  


  Op jouw succes en tot morgen, 😉

  Je grootse supports

  Bettina en het Slanklijners Team

  Je staat niet alleen, stel al je vragen in de "Slanklijners Lifestyle Club". Wij staan voor je klaar.