Happy Life


Gelukkig, Gezond en Geweldig leven 

 Dag 6

Goedemorgen op dag 6 

Vandaag gaan we aan de slag met onze gewoontes. 

Het veranderen van je gewoontes is niet zo simpel is als het lijkt, omdat er een groot aantal factoren mee een rol spelen. Slechte gewoonten kunnen er in de loop van de jaren zich ontwikkeld hebben. Een van de belangrijkste factoren om een gewoonte te veranderen is bewustwording

Bewust worden waarom ik deze gewoonte zou veranderen en wat een meerwaarde het in je leven brengt. 

De eerste stap dat we gaan zetten naar een nieuwe gewoonte is het bewust worden waarom we een gewoonte gaan veranderen. Een gewoonte is een onbewust proces, en dat kost wel wat tijd om dit te veranderen. Daarom gaan we stap voor stap.

Want een rustige geest en een gezond lichaam gaat over slechte gewoonte afleren en vervangen door goede gewoonte.

Ben je er klaar voor?

Drink meer water!

Water, we hebben het nodig. Dat wist je wel, maar weet je ook hoe dat komt? 

We verliezen per dag 2 tot 3 liter vocht, dat is enorm veel. Dat moeten we tegemoetkomen door water te drinken. Tijdens het eten breng je al 1,5 liter water in je lichaam, maar dan moet je je lichaam nog helpen voor de overige 1,5 liter. Zo kan je je vochtgehalte op peil houden. 

Wij weten dat deze opdracht moeilijker is dan hij lijkt, want heel veel mensen vergeten het gewoon. 

Het is wel heel belangrijk genoeg te drinken. Je gaat je fitter voelen en meer energie hebben. Dat komt omdat je organen, weefsels en al je cellen heel de dag vocht vragen om optimaal te kunnen functioneren

Water zorgt ervoor dat de slechte stoffen worden afgedreven en de goede stoffen op zijn plaats blijven. Je reinigt je lichaam dus letterlijk als je genoeg water drinkt. 

Soorten water 

'Water is toch gewoon water' zou je denken, maar niets is minder waar. Er zijn verschillende zaken waar je bij nadenkt vooraleer je water koopt. 

Ga bijvoorbeeld altijd voor bronwater. Dat water wordt heerlijk gezuiverd door de aarde. Het komt niet in aanraking met de vervuiling in de maatschappij en heeft daardoor ook nog al zijn mineralen en vitaminen. 

Kies ervoor je water in een glazen fles te kopen. Dit heeft niet alleen voordelen voor het klimaat, ook heeft het voordelen voor jou lichaam. Zo zit er in plastieke flessen een chemische stof Bisphenol A (BPA) in de plastiek en die kan je hormonen in je lichaam beïnvloeden. 

Wanneer je de keuze hebt tussen kraantjeswater of flessenwater, kies dan steeds voor kraantjeswater. Vaak zit er in flessenwater gewoon kraantjeswater en worden hier dan nog eens ongezonde stoffen aan toegevoegd. Als er de optie is om gewoon 'gratis' water uit je kraan te gebruiken, waarom zou je dat dan niet doen? 

Wij zijn ons er van bewust dat kraantjeswater ook niet altijd het meest zuiver is. Hier zijn oplossingen voor, zoals waterfilters. 

Waterfilters

Wanneer je geen natuurlijk bronwater ter beschikking hebt, ga dan voor een waterfilter. Deze geven de optie om je kraantjeswater gezuiverd te drinken. 

Water kan namelijk veel vervuiling bevatten, zoals virussen of bacteriën. De waterfilter bieden een gezondere omgeving aan. 

Het is hier belangrijk een filter te kiezen die kraantjeswater van ionen voorziet. Zo zal het water basischer worden en dus gezonder worden. 

Aqua-vitae is een bedrijf dat de juiste merken waterfilters aanbied. Ze houden rekening met veel factoren, waardoor het water zo gezond mogelijk wordt gemaakt. Ze halen goede waterfilters die bestaan over heel de wereld naar België. Zo ben je zeker van de beste filters. Ze hebben zelfs opties voor luchtfilters, wat ook zeer interessant is. 

Edelsteenwater drinken 

Een andere optie om gezond water te drinken dat gezuiverd is, is door edelstenen te gebruiken. Zo geef je jouw dagelijks water extra kracht. Het water neemt de energie van de steen over wanneer je die erin legt. Het is een soort van homeopathie, doordat je van je edelsteen een soort elixir creëert. 

Water kan energetisch worden opgeladen door gedachten. Dit maakt dat je lichaam, dat voor 75% uit water bestaat, beïnvloed wordt door de gedachten die je hebt. 

Wanneer je dus een edelsteen in het water legt, gaat dit ook een invloed hebben. Edelstenen helpen namelijk bij je mentaal welzijn. Dus de energie die in het water zit, zal onmiddellijk worden opgenomen door je lichaam. 

De beste kristallen om hiervoor te gebruiken zijn de bergkristal, amethist en rozenkwarts. Experimenteer zelf met welke stenen jou helpen, maar gebruik geen stenen die eindigen op -iet, want die zullen oplossen in het water. 

Hoe maak je edelsteenwater

 1. Kies een steen die jou de nodige energie kan geven. 
 2. Reinig die onder stromend water. Droog ze vervolgens af en hou ze nog even vast zodat ze je kunnen aanvoelen. 
 3. Leg ze vervolgens in een kan of kom met water. Breng dit niet in direct contact, omdat dat kan zorgen voor splinters in het water. Gebruik hiervoor een apart bakje. 
 4. Laat dit enkele uren rusten op een rustige plaats. 
 5. Je kan het water nu gebruiken; om van te drinken of te gebruiken bij het koken. 
 6. Was de stenen eenmaal per week om ene optimaal effect te hebben. 

TIP: Leg de edelstenen bij volle maan buiten, zo kunnen ze opladen. 


Opdracht van vandaag

Kies er deze week voor om elke dag 8 glazen water per dag te drinken. Dit zal je veel beter doen voelen en je energie op peil houden. Lees hieronder enkele tips die je hierbij kunnen helpen. 

Tips 

 • Begin er vroeg genoeg aan. Start je dag met een glas water. 
 • Neem het water mee overal waar jij gaat. Zo wordt je er vaker aan herinnerd. 
 • Wanneer water geen optie is, ga voor een gezond alternatief. Soms heb je zin in iets warm, kies dan thee of koffie. 
 • Varieer je water door er wat citroen, muntblaadjes, komkommer... in te doen. 
 • Zet het water altijd bij je aan je tafel. Verstop het water niet, anders vergeet je het. 
 • Installeer een app op je gsm die je eraan doet denken te drinken. Een alarm zetten kan ook al helpen. 
 • Drink voor het eten al een glas. Zo ga je zelfs minder eten. 


Op jouw succes en tot morgen, 😉

Je grootse supports

Bettina en het Happy Team

Je staat niet alleen, stel al je vragen in de "Happy Life Club". Wij staan voor je klaar.