Doe-dag: je eigen kruidentuin


We willen ook een momentje vrijmaken waar jij echt iets mag DOEN.

Niet enkel een doel voor de dag, maar ook nog eens een doel waarbij je jouw handen uit de mouwen mag steken. Super toch?

Als het aanvoelt als veel moeite, probeer je dan voor te houden dat je echt aan de slag gaat met jezelf en zo ook op termijn een gelukkiger mens gaat worden. Een manier hoe jij kan werken aan je leven en aan de rust in je leven, kan zijn door creatief bezig te zijn. Vandaag wil ik je wat tips geven om te beginnen aan je eigen kruidentuintje. Op die manier combineer je eten met een leuke hobby.

Ik ben er zeker van dat je de uitdaging van vandaag met alle plezier gaat doen. 

Hoe?

Je moet het niet heel groot zien. Je kan ook gewoon een grote pot kopen en daarin beginnen met enkele kruiden of zaken die voor jou handig zijn.

Het is al slim om te starten met kruiden die jij kent en die op een eenvoudige manier groeien. Denk aan dragon, basilicum, tijm, bieslook, peterselie... Over het algemeen valt de verzorging goed mee.

Het is heel belangrijk te starten met een goede grondlaag. Je grond mag neit meer bevroren of erg vochtig zijn. Je moet de grond best ook goed losmaken en op een gelijke manier verspreiden. Begin best met een kleiner oppervlakte, zo kan je het beter inschatten.

Tip: zaai je plantje niet te diep. Hoe dieper je het zaadje steekt, hoe groter de kans dat het gaat rotten. Je kan het zaadje best zo diep leggen als het is. Als het een zaadje is van 3 cm, steek het dan 3 cm onder de grond.

Wanneer je begint met je zaadjes te kiemen in een kleinere pot, moet je rekening houden met het verpotten. Wanneer je plantjes 2 paar blaadjes hebben, moet je ze verplaatsen. Elk in een apart potje. Zet best een schaaltje onder de pot, waardoor je ze op die manier water kan geven.

Waarom?

Je gaat merken dat je mentaal een echte boost krijgt van creatief aan het werk te zijn. Je komt buiten, kan genieten van de mooie natuur en komt tot rust.

Probeer ook echt je hoofd leeg te maken en op die manier echt rust te vinden in de acties die je doet. Je gaat met jezelf aan de slag en gaat echt tot een resultaat komen, dat gaat heel overwinnend aanvoelen.

Jij kan het!