Happy Life


Gelukkig, Gezond en Geweldig leven 

 Dag 52

Goedemorgen op dag 52 

Hé lieve vriend, 😉 😉

Ontmoet je ware zelf

Luister naar je ware zelf

Ieder persoon bestaat uit meerdere lagen, zo zal een vreemde enkel een vriendelijk façade te zien krijgen terwijl je partner je volledige persoonlijkheid mag kennen.

Deze lagen kan je in twee delen opdelen: je Ego - de buitenste lagen - en je Ware Zelf - de kern van wie je bent.

Hoe kan je je ego herkennen?

Het ego is de buitenste laag van je persoonlijkheid. Het is de laag die oordelen velt over wat je in je leven tegenkomt en vervolgens alles in categorieën onderverdeelt. Iedere automatische reactie die je hebt, bijvoorbeeld het beoordelen van een persoon op zijn/haar kleding, is een uiting van je Ego.

De motieven achter het Ego zijn best wel nobel; zijn primair doel is immers jouw veiligheid. Het handelt hiervoor echter op basis van angst. Om je veilig te stellen creëert het een ideaalbeeld, een idee waaraan je moet voldoen om altijd veilig te zijn. Dit is uiteraard onhaalbaar.

evolg hiervan is dat je vaak het gevoel krijgt dat je iets moet doen. 'Ik moet meer geld verdienen om gelukkig te zijn,' of 'Ik mag niet zo met mijn emoties te koop lopen, ik moet mij gereserveerder gedragen,' zijn hier goede voorbeelden van.

Ook het idee dat je dit of dat moet doen om een beter persoon te zijn, is een uiting van het Ego.

Het Ego brengt ontrust met zich mee.

Zelfs al heb je een bepaald doel bereikt, dan zal je geluk maar van korte duur zijn, want je Ego is reeds op zoek naar een nieuw doel.

Je Ware Zelf herkennen

Je Ware Zelf is de kern van je persoonlijkheid. Anders dan je Ego zal het niet onmiddellijk op je omgeving reageren. In plaats daarvan wacht het rustig af tot je het om raad vraagt.

Waar het Ego oordeelt en vergelijkt, zal je Ware Zelf accepteren en je als een gelijkwaardige zien. Het geeft je een objectieve kijk op de wereld, los van je emoties. Deze heldere vorm van weten brengt rust in je leven.

Hoe bekender je wordt met je Ware Zelf, hoe veiliger en zekerder je in het leven zal staan.

Het vinden van je Ware Zelf kan je ook omschrijven als de stap zetten van overleven naar ten volle leven. Je gaat meer vertrouwen krijgen in het leven en in jezelf, waardoor het leven leuker wordt. Je zal meer kunnen genieten.

Opdracht voor vandaag 😉 😉

De overgang van Ego naar je Ware Zelf

De belangrijkste stap naar het vinden van je Ware Zelf is het (h)erkennen van je Ego. Je dient je er bewust van te zijn dat het er is en dat het je leven beïnvloed. Probeer je automatische reacties te herkennen en stel je de vraag of ze wel goed/waar zijn.

Je kan je Ego niet vernietigen, dat is ook niet de bedoeling.

Aangezien het Ego steeds zijn best doet om je in leven te houden, kan het best wel eens van pas komen.

Belangrijk is dat je niet gaat leven vanuit je Ego, maar dat je leeft vanuit je Ware Zelf.

Het loslaten en bewust worden van je Ego en het vinden van je Ware Zelf kan een hele uitdaging zijn.

Ben je benieuwd wat je Ware Identiteit is, maar weet je niet hoe de zoektocht te starten? Of ben je al aan het zoeken maar de weg kwijt geraakt?


Op jouw succes en tot morgen, 😉 

Je grootse supports 

Bettina en het Happy Team


Je doet dit niet alleen wij doen dit samen.  Maak je nu lid!  Als je vragen hebt of je wil ervaringen delen, ga dan naar de besloten Facebook groep "Happy Life Club" 

Wij gaan daar al je vragen beantwoorden (niet via de mail).