Wist je datjes: met jezelf praten geeft je zelfvertrouwen


Doorheen de jaren heb ik heel wat kennis opgedaan. Die wil ik nu met jullie gaan delen. Een van de weetjes die ik jullie wil geven is dat je wat meer met jezelf maar babbelen. Het klinkt misschien gek, maar als je meer voeling krijgt met jezelf, ga je jezelf net meer vertrouwen en dus ook meer zelfvertrouwen krijgen. 

Hoe?

Heel eenvoudig, gewoon wat babbelen tegen jezelf. Natuurlijk niet in sociale situaties of wanneer je op de bus zit, maar gewoon bij jezelf thuis of als je even alleen bent. Je moet geen hele conversaties voeren, maar af en toe luidop een woordje van verwondering, gevoel of affirmatie mag wel. Op die manier beloon je jezelf met goede dingen en laat je de spanning wat los bij moeilijkere zaken. 

Waarom?

Je kan het vergelijken met jij die 'Auw' roept wanneer je een heet vuur aanraakt. Je moet het niet uitroepen, maar het helpt wel de pijn even te verlichten en verplaatsen. Op die manier roep je ook wel eens 'goed' als je bijvoorbeeld de bal in het doel schopt. Zo mag je dat nu ook wat met kleinere dingen beginnen doen. 

Op die manier bouw je een vertrouwensband op met jezelf, kan je jezelf beter inschatten en weet je beter wat je sterktes en zwaktes zijn. Meer zelfvertrouwen verzekerd.