De Slanklijners

IN 10 WEKEN SLANK,GEZOND, MOOI EN GELUKKIG

Dag 32

Afslanktip

Welkom op dag 32! ☀

Hey geweldige Slanklijner! 

Vandaag is weer een nieuwe dag om aan de slag te gaan met onze gewoonten

Zoals je weet is dit niet vanzelfsprekend, en kan je jezelf hierin echt tegenkomen. Samen gaan we daarom ons best doen dit stap voor stap aan te pakken, zodat je langdurig jouw nieuwe, goede gewoontes kan toepassen

Wanneer je jezelf bewust maakt van wat je wil veranderen, kan je het zeker aan! Kijk maar naar jouw nieuwe gewoontes die je al hebt aangeleerd. 

Je drinkt meer water, gebruikt meer kruiden, kan aan de slag met kiemen en weet meer over voedingssupplementen. Onthoud wel dat we er elke week aan werken, maar dat het ook jouw taak is hier erna in geïnvesteerd te blijven. 

Jij bent goed bezig, samen lukt het ons! 

Veel succes! Eet meer levend en bio-energetisch voedsel 

Je eet om te leven, maar je leeft niet om te eten. Het is dan ook heel belangrijk dat je levende voedingsmiddelen eet. Hier zit namelijk levenskracht in, ook wel bio-energie genoemd. 

Het is een principe dat niet eenvoudig uit te leggen is en hangt samen met voedingstherapie. We gaan je toch proberen een menselijke uitleg te geven, zodat jij ziet wat de voordelen zijn en je gewoontes eraan kan aanpassen. 

Wat is levend bio-energetisch voedsel

Levend voedsel is plantaardige voeding die onbewerkt is. Je laat ze rauw en zo vers mogelijk, zonder ze te bewerken. Het is belangrijk dat ze zo puur mogelijk blijven en niet bewerkt worden. Het is ook vrij van dierlijke voeding waar mensen vaak een tolerantie van kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld lactose en tarwe. 

Hieronder leggen we even op een iets wetenschappelijkere manier uit wat dit net is. 

De werkzaamheid van verschillende kruiden en voedingsstoffen kunnen elektromagnetische golven uitsturen. Op die manier kan je zien wat de werkzaamheden zijn van die stoffen. Dit wordt de 'bio-energie' van kruiden en voedingsstoffen genoemd. 

Een plant neemt met zijn fotonen energie op van de zon. Een blad is dus wat in verbinding staat met zowel aarde als kosmos. Die zonne-energie wordt op die manier omgezet in bio-energie. 

Die bio-fotonen kunnen gemeten worden, en zoveel te hoger deze zijn bij een plant, zoveel te beter de kwaliteit ervan is. Wanneer een plant heel vers en rauw is, haal je dus het meest uit je eten. Per dag dat je wacht gaan er bio-fotonen verloren en zal de kwaliteit afnemen. 

De kwaliteit wordt beïnvloed door de teeltmethode, de bewaringswijze, de bewerkingen... We zien dat wanneer voedsel zo weinig mogelijk wordt bewerkt, het in de beste staat is. Gekookt voedsel verliest bijvoorbeeld veel van zijn kwaliteit. Het is dus aangeraden veel rauwkost en fruit te eten. Ook noten, zaden en gedroogde kruiden zijn goed voor je lichaam. 


Waarom moet je dit meer eten? 

Ook ons lichaam bevat ook elektromagnetische golven, elk orgaan op een andere frequentie. Wanneer we die vergelijken met de golven van de planten, kunnen we zien dat deze overeenkomen. Zo kunnen we dus beslissen wanneer er een probleem is met een orgaan, om een bepaald voedingsmiddel te gebruiken om het op te lossen. 

Het standaardprincipe is dat je voedsel zal uitkiezen dat in overeenstemming is met jouw anatomie en de fysiologie van je spijsverteringsstelsel. De levenskracht die uit planten gehaald kan worden, kan zich zo op verschillende manieren uiten. 

We leren ook steeds vaker dat ziektes kunnen voortkomen uit wat je in je mond steekt. Wanneer je dus bewust meer bio-energetische voeding eet, zal je merken dat je je sterker voelt en op die manier minder vatbaar bent voor ziektes. Op die manier vermijd je bovendien toleranties, die niet goed voor je energiepeil zijn. 

Ze hebben niet alleen invloed op de werking van ons lichaam, maar kunnen zelfs mentaal een invloed uitoefenen. 

Welke voedingsstoffen zijn goed voor je? 

Verse kruiden hebben de hoogste waarden. Vaak gebruiken we toch gedroogde kruiden, doordat we er geen andere voorhanden hebben. Doordat wij in week 2 onze gewoontes rond kruiden hebben aangepast, kunnen we wel gebruikmaken van verse kruiden. 

Ook is ons spijsverteringsstelsel erg aangepast aan het eten van fruit. Fruit en groenten zijn ook goed door hun hoge hoeveelheid water. Dit bevat veel mineralen, vitaminen en enzymen. 

Ons lichaam reageert dus het beste op een dieet van fruit met noten zaden en kiemen. Dit vult perfect aan wat gewoonte 4 ons leerde. 

Begin hier wel op een rustig tempo mee. Als je het niet gewoon bent enkel levend voedsel te eten, kan je best kiezen om dit in stappen te doen. Zo kan je lichaam wennen aan de verandering. Probeer het per voedingsgroep aan te pakken, zoals je lichaam zich optimaal kan blijven voelen. 

  Opdracht van deze week 

  Je gaat je deze week focussen op levende bio-energetische voedingswaarden. 

  Onthoud: leven geeft leven. Kies daarom voor voedsel dat nog zo dicht mogelijk bij zijn levensgrens is om echt goed vers voedsel binnen te krijgen. Je zal je hierdoor ook veel fitter voelen en een gezond gevoel in je maag hebben. 

  Door je gewoontes rond kruiden te veranderen en je kennis te leren maken met kiemen, zal je zien dat het voor jou gemakkelijker wordt om deze gewoonte aan te passen. 

  Op jouw succes en tot morgen, 😉

  Je grootse supports

  Bettina en het Slanklijners Team

  Je staat niet alleen, stel al je vragen in de "Slanklijners Lifestyle Club". Wij staan voor je klaar.

  Wij bij De Slanklijners geloven in jou! 

  Heb je zelf ideeën? 
  Praat mee in de Slanklijners Lifestyle club