.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 32 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 32

Nieuwe dag, nieuwe energie om een paar pagina's te lezen. Vandaag lezen/luisteren we nog steeds naar hoofdstuk 9 uit 'De kracht van het NU' van Eckhart Tolle.

We hebben het reeds in een eerdere les gehad over de drama's en trauma's in ons leven. We hebben toen gekeken naar onze eigen drama's en hoe wij uit deze verhalen eigenwaarde en een gevoel van 'ik' halen.

Wanneer we op een situatie reageren, handelen we vanuit het verleden of de toekomst. Dat is ook waar het gevoel rond het drama of het trauma zich bevindt. Wanneer je in het Nu bestaat reageer je niet, je handelt alleen maar.

Wanneer we lijden is ons ego zich aan het verzetten tegen de werkelijkheid, de realiteit. Het is wanneer we deze realiteit aanvaarden dat we van ons ego bevrijd worden. We zetten ons in de positie van de waarnemer en identificeren onszelf niet meer met wat er gebeurt.

Het is in het Nu dat de Innerlijk Vrede gevonden kan worden. In het Nu ervaar je vreugde.


Oefening #dag 32

Heb aandacht voor je levensdrama. Merk op wanneer je je hierin laat meeslepen.

Wanneer je stopt met je te verzetten tegen de werkelijkheid zal je al snel welbehagen ervaren, evenals lichtheid en genade. Deze gevoelens staan dan los van de situatie om je heen. Je draagt ze met je mee.

Liefs
Bettina

Inspirerende video  # dag 32