Herken je eigen waarden

Vandaag gaan we zoeken naar onszelf en de waarden die we nauw bij ons dragen. Door ons dagelijks leven gewoon maar te laten lopen, durven we wel eens vergeten waar we echt om geven en wat onze waardes zijn. Door die waardes even terug te identificeren en ze te integreren in ons lezen gaan we zelf het gevoel hebben dat we een doel hebben en een bekentenis. 

Hoe?

Je gaat vandaag leren om een lijst te maken van je persoonlijke kwaliteiten die het dichtst bij je staan en die je het belangrijkst vindt. Op die manier kan je terug een manier vinden om die in je leven te integreren.

Je waarden identificeren kan je op verschillende manieren. Start met domeinen af te bakenen die voor jou belangrijk zijn. Probeer zo in elk domein te zoeken wat je daar net zo belangrijk vindt en welke waarden er steeds voor je uitspringen.

Het kan dan gaan over relaties, doelen stellen, ouder zijn, voor jezelf zorgen...

Probeer nadien te kijken wat die domeinen gemeenschappelijk hebben. Op die manier kan jij inzien wat er in jouw hoofd leeft en wat er zo belangrijk is. 

Waarom?

Omdat je niet kan leven zonder een doel. Dit draait misschien niet letterlijk om het vinden van een doel, maar kan je wel helpen om je prioriteiten te stellen. Je zal zien waar je waarde aan hecht en op die manier ook beter beslissingen kunnen maken. Doe dit allemaal op je eigen tempo en neem je tijd om over de onderwerpen na te denken. Wanneer je voelt dat je nog te vaag blijft, moet je proberen dieper te graven, op jouw tempo. Je kan het!