Wist je datjes: Emoties veroorzaken ongezonde kwaaltjes


Sommige mensen eten meer wanneer ze geconfronteerd worden met hevige emoties. Een stressvolle dag op het werk, angst voor de toekomst, woede, frustraties... noem maar op. Doordat je hoofd op een heel andere plaats staat, vergeet je vaak te eten of op een gezonde manier bezig te zijn met je eetpatroon. Dat willen we vandaag aanpakken. 

Hoe?

Door emoties te verwerken zal je op een gezonde manier met je eten kunnen bezig zijn. Het gaat vaak om emoties uit je verleden die je nooit een plaats hebt kunnen geven. Ook kan het komen doordat je de emoties die je voelt of voelde nooit een plaats hebt kunnen geven.

Probeer daarom elke keer als je eet je even bewust te worden van de 'waarom'. Eet je omdat je honger hebt, eet je uit verveling, eet je uit frustratie... schrijf het een week gewoon neer. Na die week bekijk je welke patronen er in je emotioneel eten zitten en op die manier kan je er afstand van nemen en er tegenin gaan. 

    Waarom?

    Jij wilt voor de beste versie van jezelf gaan. Dan ga je ongetwijfeld jezelf even tegenkomen. Het doel van vandaag wijst je daarop. Niemand is perfect en iedereen laat zich wel eens gaan. Het is heel belangrijk dat jij beseft op welke manier jij dat doet en hoe je dat kan aanpakken.

    Op die manier zal gezond eten veel minder moeite kosten, omdat je jezelf ook helemaal doorgrond hebt. Je moet proberen de patronen van stress en angst aan te pakken, zodat je ook intern een gelukkig en gezond persoon kan zijn. Een gezond persoon is een persoon met rust.