"Mindful Leven" training

Module 7

Aandacht voor je leven

Oefening

Wat vreet je energie? 

Minder leuke dingen horen nu eenmaal tot het leven, maar kun soms energie vreten.Hoe gaan we daar mee om? Deze oefening gaat je helpen!

Schrijf in je werkboek op pagina 71 je dagelijks activiteiten die jouw energie doen afnemen en welke signalen er zijn wanneer je energie afneemt.

Bouw regelmatig een ademruimte in. 

Geluk zit in je hoofd 

Geluk bestaat enkel in ons hoofd. Het is een product van ons denken, van ons verstand.

Geluk staat in tegenstelling tot pech. Als de dingen zijn zoals wij denken dat ze moeten zijn, of zoals wij zouden willen dat ze zijn, dan hebben we geluk, zo niet, dan hebben we pech.

Voorbij de dualiteit van geluk en pech ligt onze Innerlijke Vrede. Als we de dingen accepteren zoals ze zijn, zonder ze te spiegelen aan hoe we denken dat het ideaal eruit zou zien, dan kunnen we deze Innerlijke Vrede vinden.

Oefening:

Neem jezelf waar op die momenten waarop je de bestaande situatie wel en niet kan aanvaarden. Ervaar de verschillen die optreden in je gemoed en je lichaam.

Soms kan de erkenning van het verzet tegen de situatie er al voor zorgen dat je erin slaagt deze alsnog te aanvaarden.

Meditatief wandelen 

Ga wandelen in de natuur zonder doel en met volle aandacht.

Meestal gaan we wandelen om van de natuur te genieten, te ontspannen met vrienden enz. Bij meditatief wandelen gaan we wandelen zonder doel. Het wandelen zelf is het doel. We gebruiken onze zintuigen vanuit volledige aanwezigheid. Onze gedachtepatronen zorgen voor onrust en stress. Onze geest is bezig met het verleden en de toekomst. Het volledig beleven van NU en ZIJN wordt vergeten.

Bij meditatief wandelen worden we bewust van 'hoe voel ik, hoe beweeg ik, hoe ontspan ik, wat ruik ik. 'Je komt in het ZIJN en het hier en NU.

Je maakt contact met jezelf en je omgeving. Je bent bezig met de natuur om je heen. Alles wat je ziet, hoort, ruikt voelt, proeft, ga je ervaren in het hier en nu.

Oefening

  • Geef aandacht aan je omgeving
  • Geef aandacht aan het huidige moment
  • Geef aandacht aan wat je ziet
  • Geef ja aandacht aan wat je hoort
  • Geef aandacht aan je ruikt

  • Geef aandacht aan je ademhaling

  • Geef aandacht aan de vogels , de bomen en de natuur

Veel succes !


Wij gaan dit avontuur samen aan. 

Je reis begint hier. Laat niets of niemand je dromen afnemen. Je staat er niet alleen voor. Je kan altijd terecht bij de Mindful leven training op Facebook. KLIK HIER om je gedachten te delen op Facebook of anderen te horen.

Be Happy, Be Mindful

Liefs Bettina & Danny
en het Zenfit Team